Schimbare la faţă în Rond Agronomie: sediul principal al USAMV se renovează complet
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Schimbare la faţă în Rond Agronomie: sediul principal al USAMV se renovează complet

GALERIE
USAMV vedere aeriana
  • USAMV vedere aeriana
- +

Cele mai mari transformări le va suferi, în interior, Aula Magna: aceasta va deveni un loc excelent pentru spectacole sau evenimente educaţionale şi social-culturale de mare anvergură.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” continuă lucrările de renovare la sediul principal, începute în trecut, dar continuate cu finanţare suplimentară în ultimii ani. De altfel, „Ziarul de Iaşi” a scris despre procesul de reabilitare a Aulei Magna „Haralamb Vasiliu”, care a fost decopertată integral de tot mobilierul şi proiectată de la zero, într-un concept modern. A fost întărită structura de rezistenţă, s-au schimbat integral instalaţiile electrice, termice, sanitare, mobilierul, şi pe acoperişul întregii clădiri va fi montată o unitate centrală de aer condiţionat.

„Intervenţiile prevăzute pentru acest obiectiv, schimbarea componentelor tehnice, ingineriei de sunet, lumini şi sonorizare, vor face ca Aula Magna să se transforme într-o locaţie excelentă pentru susţinerea spectacolelor sau evenimentelor educaţionale şi social-culturale de mare anvergură. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru vara acestui an, iar Aula va dispune de aproximativ 600 de locuri”, au precizat reprezentanţii universităţii.

Aceştia spun că scopul procesului de reabilitare este consolidarea şi refacerea integrală a corpului principal, unde se află zona administrativă şi sediile a două facultăţi - de Agricultură şi Horticultură. Totodată, pe lângă Aula Magna „Haralamb Vasiliu” vor fi renovate complet patru amfiteatre, săli de seminarii, laboratoare, săli de conferinţe şi va fi instalat un lift exterior. După reabilitare şi modernizare, amfiteatrele studenţeşti aflate în clădirea principală a USAMV Iaşi vor avea o arhitectură nouă, modernă, vor fi dotate atât de mobilier nou, cât şi cu tehnologie de climatizare, sunet şi proiecţie de ultimă generaţie. Şi finalizarea acestora este prevăzută pentru vara acestui an.

Un aspect este legat de finanţare: dacă în mod normal astfel de proiecte se realizează din fonduri naţionale, europene sau din veniturile proprii, aici universitatea va primi sprijin şi din partea unor companii private care activează în domeniu.

„Facultatea noastră a demarat o serie de parteneriate public-privat denumite sugestiv «Agribusiness-ul românesc susţine educaţia», iar între obiectivele incluse în contractele cu unii dintre partenerii noştri intră şi asigurarea fondurilor necesare modernizării unor spaţii de învăţământ aflate în clădirea principală a USAMV Iaşi”, a declarat conf.dr. Denis Ţopa, decanul Facultăţii de Agricultură.

Iniţial, termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare a întregii clădiri principale a USAMV Iaşi era 2024, dar acesta va fi devansat cu cel puţin un an, susţin reprezentanţii universităţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.