Schimbarea orei, bucuria nebunilor?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Schimbarea orei, bucuria nebunilor?

GALERIE
Ora
  • Ora
- +

Azi noapte am învârtit sau butonat din nou ceasurile, să trecem la ora de vară. 

Mai exact, ora 3.00 a devenit într-o clipă 4.00, dar faptul că am dormit cu o oră mai puţin păleşte în faţa bucuriei că se va întuneca mai târziu şi că primăvara adevărată nu e departe. Am încercat să aflăm ce părere au unii compatrioţi:

                                                        *         *         *

* Irinel Burete, consumator: "Dacă în loc de ora 3 va fi 4 înseamnă că în loc de ora 7 va fi deja 8, când se deschide terasa bufetului? E bine, înseamnă că voi fi acolo cu o oră mai devreme!".

* Matei Pelican, alt consumator: "Pe mine nu mă avantajează, i-am promis soţiei că voi bea doar după ce se întunecă şi nu-mi convine dacă se întunecă mai târziu cu o oră! La solstiţiul de vară va fi jale!".

* Temistocle Mărăcine, pensionar: "Nu ştiu ce să spun, tătăică: în toamnă s-a zis că se dau ceasurile înapoi, dar nu mi-au dat nimic; acum aştept să dau ceasul înainte, fiindcă zic unii că înainte era mai bine.".

* Anonim, locatar: "Nu mă interesează că, la noapte, vom dormi cu o oră mai puţin, ci doar ce face vecinul Mardare cu câinele său, care latră ca apucatul, că din cauza lui dormim toţi în fiecare noapte cu câteva ore mai puţin!".

* Varvara Ciozvârtă, femeie, afro-americană din bunici asiatici, LGBT, woke (trebuie să fie şi aşa ceva într-un text, să nu se interpreteze): "Ce se schimbă? Nu ştiu nimic, vedeţi-vă de treabă!".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.