Schimbarea, singura constantă in industria transferurilor de bani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Eveniment

Schimbarea, singura constantă in industria transferurilor de bani

GALERIE
maxresdefaulttransfer_76448300transfergotransfergo_1transfergo-team
 • maxresdefault
 • transfer_76448300
 • transfergo
 • transfergo_1
 • transfergo-team
- +

Oamenii s-au mutat întotdeauna dintr-o ţara în altă pentru a-şi imbunătăti perspectivele de viata, iar acest lucru este cu atât mai adevărat în piaţă globală de astăzi. Milioanele de oameni care lucrează în prezent în străinătate au dus la apariţia şi ulterior la dezvoltarea accelerată a industriei de remitere de bani în întreagă lume.

 

O remitenţă este practic un transfer de bani făcut de către un muncitor străin înapoi în ţara de origine. Există multe moduri în care acest proces se poate desfaşura însă nu toate sunt la fel de sigure.
O preocupare la fel de mare precum siguranţă este cea legată de costuri şi timp. Concurenţa este mare atât între companiile de tip Fintech cât şi între ele şi mării operatori de transferuri internaţionale de bani. Printre cele mai populare în rândul românilor din străinătate, TransferGo oferă un set de servicii perfecte pentru lucrătorii migranţi. Cel mai nou pachet anunţat cu mare entuziasm şi în România permite efectuarea tranzacţiilor în cel mult 30 de minute. În plus transferul rapid nu presupune cheltuieli mai mari.


Un deceniu de creştere accelerată

 

Pentru a înţelege mai bine modul în care industria remitenţelor a crescut în ultimii ani, este suficient să ne uităm la evenimentele din 2004. Bancă Mondială a fost printre primele instituţii internaţionale care au urmărit evoluţia remitentelor la nivel global şi a creat o bază de date a preţurilor de remitenţe. Faptul că a devenit posibil că oricine să compare preţurile a pus presiune asupra furnizorilor de servicii de remitenţe. TransferGo a recuperat rapid decalajul şi acum încearcă să îşi consolideze şi îmbunătăţească poziţia.

Faţă de tările care primesc cei mai mulţi bani prin remitente, România nu impresionează, dar sumele sunt totuşi importante. Asia este cel mai mare beneficiar de departe, iar migranţii din China şi India trimit aproape 200 de miliarde de dolari pe an. Băncile se ocupe de majoritatea remitenţelor, dar trei operatori principali de transfer de bani domină piaţă de bază non-bancară. Western Union, MoneyGram şi Ria au obţinut profituri importante, însă poziţia lor dominantă este ameninţată de companiile Fintech.
 

O industrie dinamică dar previzibilă

 

Operatorii de transfer de bani au fost mult timp folosiţi de autorii fraudelor, pentru că nu necesită un cont bancar ci numai o identificare minimă. Din acest punct de vedere TransferGo este nu doar mai ieftin dar şi mai credibil, şi în consecinţă preferabil pentru cei interesaţi de siguranţă. Fără să pună o presiune mare pe clienţi, se asigură că informaţiile sunt corecte înainte de a operă un transfer. Avantajele sunt evidente, pentru că în acest fel milioane de cetăţeni cinstiţi reuşesc să trimită bani rapid şi ieftin.

30 de minute este un termen de plată impresionant chiar şi pentru transferuri interne. Atunci când noul serviciu a fost prezentat, entuziasmul celor prezenţi a fost pe măsură şi perfect justificat. Roţile sunt deja în mişcare, iar această industrie avansează într-o direcţie îmbucurătoare pentru muncitorii migranţi.Tot mai mulţi beneficiari de remitenţe au acces la servicii financiare de calitate iar în viitor, transferul mai rapid şi ieftin online va deveni şi mai popular. 

TransferGo intenţionează să ofere clienţilor mai multe opţiuni, sigurantă şi control, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun pentru cei care trimit şi primesc bani peste graniţe. Competiţia tot mai intensă este de asemenea de bun augur pentru clienţi pentru că reprezintă o garanţie a calităţii. Motivul pentru care operatorii traditionali si-au permis sa practice tarife exagerat de mari pana acum a fost tocmai lipsa concurenţei reale. Lucrurile s-au schimbat din fericire si avem toate motivele sa fim optimisti.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.