anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Schimbări importante la concediul de creştere a copilului. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru

GALERIE
concediu crestere copil
 • concediu crestere copil
- +

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, joi, la o conferinţă de presă susţinută la Iaşi cu o zi înainte de intrarea în vigoare a Ordonanţei 66, că părinţii pot depune dosarele de prelungire sau reluare a concediului de creştere a copilului şi în variantă electronică. 

Ministrul Dragoş Pâslaru a explicat că a gândit această procedură ca fiind cât mai puţin solicitantă pentru beneficiari. El a afirmat că acest model se doreşte a fi aplicat în întreaga administraţie.
 
Conform ministrului, la nivel naţional sunt 180.000 persoane care au drepturi legate de aceste indemnizaţii de creştere a copilului. Dintre acestea, doar 140.000 vor fi recalculate automat de fiecare Agenţie Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.
 
"Nu punem lumea pe drum decât în cazul în care este absolut necesar. Dacă se află un părinte în concediu de doi ani, cu opţiunea de doi ani, şi în acest moment este înregistrat în sistem cu această opţiune, atunci nu trebuie să vină să-şi depună nicio hârtie. Dacă sunt părinţi care se află în cursul unui an de creştere a copilului, dar mai au până la expirarea acestui termen pot sta liniştiţi. Nu este nevoie să vină acum. Legea îi permite să anunţe cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea acestui termen. Majoritatea cazurilor, 140.000 din cele 180.000, nu trebuie să vină", a explicat ministrul Pâslaru, potrivit Agerpres.
 
Conform acestuia, au fost pregătite broşuri de informare a cetăţenilor. Ministrul a anunţat că pentru celelalte 40.000 de persoane a fost simplificată procesarea documentelor necesare.
 
"Noi am introdus, în premieră, posibilitatea ca oricine are acces la email să trimită documentele solicitate prin email la adresa fiecărei agenţii judeţene de care aparţin. În cazul Iaşiului adresa este iasi_icc@mmanpis.ro, trimite un email în care transmite cererea pe care o poate descărca online, o completează, scandează documentele, adaugă documentele justificative şi le trimit pe email. Cineva de la AJPIS va trimite un număr de înregistrare. Documentul oficial va veni prin poştă, anunţâdu-l că i s-a schimbat indemnizaţia", a explicat ministrul Pâslaru.
 
În cazul în care solicitantul nu are adresă poştală electronică poate trimite solicitarea şi documentele aferente prin intermediul Poştei, pe adresa AJPIS de care aparţin, cu specificaţia "prelungire/reluare drepturi Indemnizaţie de Creştere a Copilului".
 
Ministrul a afirmat că solicitanţii pot veni şi la ghişeu.
 
"Se poate veni şi la ghişeu dacă simţiţi nevoia să avem şi o astfel de interacţiune. (...) La ghişeu avem organizată în toată ţara o logistică pentru a ne pregăti, aşa cum e clasic la noi, pentru primele zile, când lumea vine să se asigure că totul e în regulă, şi pentru ultimele zile. Vom avea o mobilizare generală", a mai spus ministrul Muncii.
 
El a exemplificat că la Iaşi în prezent sunt deschise trei ghişee, alte două putând fi deschise în funcţie de cerinţe.
 
"Ne-am gândit capacitatea la volumul maxim de solicitări. S-ar putea să fie beneficiari care să nu-şi dorească neapărat să continue să stea acasă sau să aibă alte opţiuni. Această măsură legată de indemnizaţia de creşterea copilului nu este numai un prilej de debirocratizare şi simplificare, ci şi o oportunitate de a saluta un moment important de exprimare a unei politici publice care încurajează natalitatea, care încearcă cumva să curbeze un declin demografic potenţial cu efect negativ asupra sustenabilităţii asupra finanţelor publice. Sperăm ca prin această prietenie cu beneficiarii să înţeleagă că dorim să îi servim cât mai bine cu putinţă", a mai spus Dragoş Pâslaru.
 
Ministrul Muncii s-a aflat joi la Iaşi pentru a lua parte la manifestările organizate în cadrul Business Day.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.