Sclavă sexuală timp de peste doi ani în Italia. 30 de zile de arest pentru ”pește”

joi, 29 iulie 2021, 01:59
3 MIN
 Sclavă sexuală timp de peste doi ani în Italia. 30 de zile de arest pentru ”pește”

Bărbatul care a exploatat-o pe fată a fost reţinut abia zilele trecute

 

Un bărbat de 35 de ani a ţinut sub teroare o tânără din Iaşi vreme de mai bine de doi ani de zile şi a obligat-o să îşi vândă trupul bărbaţilor dornici de sex din Italia. Tânăra a fost ameninţată constant cu bătaia şi cu moartea, iar nu puţine au fost cazurile în care a şi fost agresată fizic şi obligată să se prostitueze în continuare pe bani. Dusă cu forţa din România în Italia, bărbatul de 35 de ani i-a închiriat un apartament de lux pentru a-şi putea continua în linişte activitatea. De cele mai multe ori, acelaşi bărbat era şi cel care publica şi promova anunţuri privind prestarea de activităţi sexuale pe bani pe mai multe site-uri de profil din Italia. În acelaşi timp, individul îi asigura tinerei paza şi protecţia de fiecare dată când avea clienţi.

„Aventura” penală a început în august 2018, când Florin Robert Costea ar fi determinat-o pe tânăra D.A.G. să practice prostituţia în folosul lui în oraşul Bergamo, şi i-ar fi asigurat transportul din România în străinătate. După doi ani, în octombrie şi noiembrie 2020, fata a încercat să se întoarcă înapoi în ţară, însă bărbatul a ţinut-o în Italia cu forţa şi a obligat-o să îşi continue activitatea. Reuşind să se întoarcă totuşi în ţară, tânăra ar fi fost urmărită de individ şi presată continuu să se întoarcă în străinătate. La un moment dat, bărbatul ar fi ameninţat că va posta fotografii şi videoclipuri în ipostaze indecente. „În cauza penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi se efectuează cercetări faţă de inculpat sub aspectul comiterii infracţiunii de proxenetism. În luna iulie 2021, organele de cercetare penală au pus în aplicare mandatul de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Iaşi pentru imobilul în care locuia inculpatul, din municipiul Paşcani, iar prin ordonanţa din aceeaşi dată a organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale s-a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de inculpat pentru o durată de 24 de ore.

Ulterior, prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi a fost admisă propunerea procurorului de arestare a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. În prezenta cauză cercetările sunt efectuate de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, beneficiind de sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi”, a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, Dragoş Bordianu, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii