Şcoala „Seven Hills“ și Universitatea Tehnică vor un liceu cu predare în română şi engleză
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 06.12.2020

Şcoala „Seven Hills“ și Universitatea Tehnică vor un liceu cu predare în română şi engleză

GALERIE
Seven-Hills-International-School
  • Seven-Hills-International-School
- +

Cele două instituţii vor şi să pună temelia unui liceu cu predare în limba română şi engleză, extinzând linia de predare în română pe o serie nouă de copii, de la grădiniţă şi ciclul primar.

Universitatea Tehnică „Gheor­ghe Asachi“ a concretizat colaborarea cu Şcoala „Seven Hills“, după cum a anunţat recent, în exclusivitate, „Ziarul de Iaşi“. Astăzi va avea loc, la ora 16.00, în Aula Univer­sităţii Tehnice din Copou, deschi­derea anului şcolar al unităţii de învăţământ preuniversitar, însă atât directorul Liliana Romaniuc, cât şi rectorul UTI, prof.dr. Dan Caşca­val, au explicat că parteneriatul se doreşte a fi, în timp, unul mult mai amplu.

Până în prezent, pe baza unei proceduri de licitaţii, şcoala s-a mutat la parterul clădirii în care au închiriat un etaj francezii de la Assystem, în apropierea cantinei din campus. Spaţiul se află încă sub renovare şi lucrările vor fi finalizate în scurt timp, au anunţat reprezentanţii unităţii şcolare. Aceştia se vor instala în cei aproximativ 800 de metri pătraţi de la parter şi vor avea 400 de metri pătraţi spaţiu verde pentru a-l amenaja ca spaţiu de re­creere pentru elevi.

„Noi ne-am dorit colaborarea cu o universitate, iar Universitatea Tehnică a vrut să reducă din distanţa şi prăpastia care exista între ea şi învăţământul preuniversitar. Do­rim să dezvoltăm programe edu­caţionale comune pentru copii şi tineri plecând de la şcoală, şi să extidenm serviciile pe care le ofe­rim pentru angajaţii şi studenţii căsătoriţi ai universităţii“, a precizat Liliana Romaniuc.

Mai mult, cele două instituţii vor şi să pună temelia unui liceu cu predare în limba română şi engleză, extinzând linia de predare în română pe o serie nouă de copii, de la grădiniţă şi ciclul primar. Forma de asociere va fi convenită până la finalul anului, în decembrie.

„Suntem foarte bucuroşi că am început această colaborare, pe care dorim să o extindem sub forma unui parteneriat şi să facem parte din aceeaşi entitate. Dorim să creştem, să dezvoltăm latura educaţională preuniversitară şi, mai mult, dorim să perfecţionăm la nivel pedagogic şi didactic, printr-o serie de cursuri realizate de către şcoală“, a declarat prof.dr. Dan Caşcaval.

El a mai specificat că, în urma unor reorganizări a spaţiilor, această colaborare cu şcoala se vrea extinsă şi spre alte imobile deţinute de către universitate şi care nu sunt folosite în acest moment, dar care trebuie renovate.

„Vor fi spaţii care le vor fi cedate ca parteneri sau închiriate şi vom dezvolta, precum Uni­versitatea «Cuza», şi acest aspect la nivel preuniverstar“, a completat rectorul.

Copiii vor avea acces şi la baza sportivă şi cantina universităţii, însă abia după doi ani, când se termină monitorizarea post-implementare, fiindcă ambele au fost ridice în cadrul unui proiect european şi încă se află în această monitorizare. Între timp, reprezentanţii şcolii au declarat că vor apela la o firmă de catering şi, pe parcurs, dacă se va găsi o formulă legală mai repede, copiii vor putea mânca şi la cantină.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Declarație vot

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.