Şcoala „Seven Hills“ vrea să se mute în Campusul „Tudor Vladimirescu“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şcoala „Seven Hills“ vrea să se mute în Campusul „Tudor Vladimirescu“

GALERIE
seven hills
  • seven hills
- +

În colaborarea din viitor cu universitatea este luată în calcul inclusiv desfăşurarea orelor în modul de liceu, sub umbrela instituţiei de învăţământ superior.

Există planuri avansate pentru ca Şcoala „Seven Hills“, recomandată ca fiind prima cu predare exclusiv în limba engleză din nord-estul ţării, să se mute din spaţiul deţinut în pre­zent în complexul Palas în Cam­pu­sul „Tudor Vladimirescu“ al Uni­ver­sităţii Tehnice „Gheorghe Asa­chi“ din Iaşi.

Discuţiile dintre conducerea şcolii şi cea a instituţiei de învăţământ superior au început în urmă cu câteva luni şi spaţiul în care doreşte să se mute şcoala va fi scos la licitaţie la mijlocul lunii iunie. Este vorba despre parterul clădirii în care a funcţionat în trecut Catedra de Maşini Agricole, în care s-a mu­tat la finalul anului trecut, la etajul I, Assystem, o importantă firmă de proiectare în domeniile autovehicu­lelor şi cel aeronautic din Franţa, care are contracte cu giganţi industriali precum Airbus, BMW, Bosch sau General Electric. Acesta este amplasată în spatele cantinei universităţii, renovată recent din fonduri europene, şi în apropierea bazei sportive a UTI.

„Pe data de 14 iunie vom finaliza noua procedură de închiriere a spaţiilor şi vom demara apoi procedura de achiziţie. Este vorba de aproape întreg parterul clădirii, fiindcă la parter avem o serie de spaţii care vor rămâne ale Departamentului de Sport. Pe viitor, dacă vor să se extindă, vom vedea cum concretizăm colaborarea, însă momentan discutăm doar de faza de închiriere“, a declarat prof.dr. Dan Caşcaval, rectorul UTI.

Ulterior, reprezentanţii universităţii au precizat că ar fi interesaţi şi să extindă parteneriatul după modelul Universităţii „Alexan­dru Ioan Cuza“ şi a Şcolii Junior.

S-a căutat un spaţiu mai mare

Liliana Romaniuc, directorul şco­lii, a precizat că mutarea era în plan încă de la deschiderea Seven Hills, şi că motivele pentru care s-a recurs la această măsură ţin de nevoia unui spaţiu mai mare.

„Spaţii care să îndeplineacsă con­diţiile noastre nu sunt foarte multe. Am căutat unul care să fie un mai mare decât acesta din Palas, să aibă curte, ca baza sportivă sau sala de sport să fie aproape de ce se întâmplă acolo, dar să existe şi o cantină. Şcoala a crescut şi creşte, iar posibilităţile de a închiria spaţii noi la Palas sunt destul de reduse“, a declarat Liliana Romaniuc.

Aceas­ta a precizat că, în condiţiile rămâ­nerii la Palas, ar fi trebuit închiriate mai multe zone, în care grădiniţa, şcoala primară şi gimnaziul să îşi desfăşoare fiecare activitate.

„Mai mult, această clădire este una de biroruri şi nouă ne trebuie una pentru şcoală. Am ştiut de la înce­put şi părinţii au fost anunţaţi că vom sta în aceste spaţii doi ani“, a adăugat directorul şcolii.

Spaţiul din clădirea din Campusul „Tudor Vla­dimirescu“ este într-o stare avansată de degradare, fiindcă respectiva clădire nu a fost folosită mai mulţi ani, şi vor fi nevoie de investiţii importante, de ordinul zecilor de mii de euro, pentru a o transforma într-un spaţiu dedicat activităţilor edu­caţionale.

Planul mutării Şcolii Seven Hills acolo este posibil să nu fie întocmai pe placul celor de la firma Assystem, care în înţelegerea originară cu universitatea şi-au anunţat intenţia ca, până în 2017, să închirieze şi să moder­nizeze complet clădirea pentru a-şi putea desfăşura activitatea acolo toţi cei 350 de absolvenţi ai UTI pe care compania vrea să îi angajeze până la finele anului următor.

În ceea ce priveşte colaborarea universităţii cu Seven Hills, atât directorul şcolii, cât şi rectorul UTI, au specificat că există în plan demararea unui par­teneriat educaţional în care să se realizeze programe comune de gră­diniţă, şcoală şi chiar liceu sub um­brela Universi­tăţii Tehnice.

Liliana Romaniuc a mai specificat că lu­crările ce vor fi desfăşurate pe durata verii vor fi finalizate până în toamnă astfel încât elevii să poată înceapă programul din noul an şcolar fără întârziere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.