Şcoala Altfel, pentru toţi elevii în același timp, înaintea vacanţei de primăvară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Şcoala Altfel, pentru toţi elevii în același timp, înaintea vacanţei de primăvară

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

Ministerul Educaţiei a decis că Săptămâna „Şcoala Altfel” va fi din anul şcolar viitor organizată în săptămâna 8 - 14 aprilie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când această săptămână va avea loc simultan. Până acum, din 2016 încoace, şcolile aveau libertate de a-şi stabili singure programul, într-un anumit interval, în care urmau să desfăşoare activităţi în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. În ciuda riscurilor pandemiei, care nu pare că se va încheia complet până în aprilie 2022, această decizie reia şansa ca un proiect al universităţilor din Iaşi să prindă din nou viaţă.

„Iaşi, oraşul studenţiei tale” a fost o iniţiativă desfăşurată împreună de cele cinci universităţi din Iaşi şi de Primărie în care au fost organizate evenimente la fiecare instituţie de învăţământ superior pentru tinerii elevi care voiau să cunoască activitatea din universităţi, pe sistemul „porţilor deschise”. Organizatorii au spus la momentul respectiv că evenimentul nu a generat interesul scontat pentru că şcolile îşi desfăşuraseră deja activităţile de profil în alte perioade şi nu au putut veni la Iaşi în perioada manifestării. Acum, însă, proiectul poate fi reluat într-un context în care măsurile sanitare ar putea permite vizite din parte grupurilor mari de elevi.

Ministerul a decis în structura anului şcolar, publicat în Monitorul Oficial, că Săptămâna „Şcoala Altfel” va avea loc în săptămâna dinaintea vacanţei de primăvară. Nu se mai aplică nici măcar prevederea din ultimii aproape 5 ani, când s-a decis ca grădiniţele şi şcolile primare să poată desfăşura activitatea într-un alt interval, dar acest lucru mai poate fi reglementat până atunci prin ordin de ministru, cum s-a întâmplat şi în anul şcolar 2015-2016.

Anul şcolar 2021-2022 va începe pe 13 septembrie, primul semestru are 14 săptămâni şi se încheie pe 22 decembrie. Vacanţa de iarnă începe pe 23 decembrie şi se încheie pe 9 ianuarie, iar semestrul al II-lea are 20 de săptămâni, începe pe 10 ianuarie şi se încheie pe 10 iunie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.