Şcoala Altfel, pentru toţi elevii în același timp, înaintea vacanţei de primăvară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Şcoala Altfel, pentru toţi elevii în același timp, înaintea vacanţei de primăvară

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

Ministerul Educaţiei a decis că Săptămâna „Şcoala Altfel” va fi din anul şcolar viitor organizată în săptămâna 8 - 14 aprilie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când această săptămână va avea loc simultan. Până acum, din 2016 încoace, şcolile aveau libertate de a-şi stabili singure programul, într-un anumit interval, în care urmau să desfăşoare activităţi în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. În ciuda riscurilor pandemiei, care nu pare că se va încheia complet până în aprilie 2022, această decizie reia şansa ca un proiect al universităţilor din Iaşi să prindă din nou viaţă.

„Iaşi, oraşul studenţiei tale” a fost o iniţiativă desfăşurată împreună de cele cinci universităţi din Iaşi şi de Primărie în care au fost organizate evenimente la fiecare instituţie de învăţământ superior pentru tinerii elevi care voiau să cunoască activitatea din universităţi, pe sistemul „porţilor deschise”. Organizatorii au spus la momentul respectiv că evenimentul nu a generat interesul scontat pentru că şcolile îşi desfăşuraseră deja activităţile de profil în alte perioade şi nu au putut veni la Iaşi în perioada manifestării. Acum, însă, proiectul poate fi reluat într-un context în care măsurile sanitare ar putea permite vizite din parte grupurilor mari de elevi.

Ministerul a decis în structura anului şcolar, publicat în Monitorul Oficial, că Săptămâna „Şcoala Altfel” va avea loc în săptămâna dinaintea vacanţei de primăvară. Nu se mai aplică nici măcar prevederea din ultimii aproape 5 ani, când s-a decis ca grădiniţele şi şcolile primare să poată desfăşura activitatea într-un alt interval, dar acest lucru mai poate fi reglementat până atunci prin ordin de ministru, cum s-a întâmplat şi în anul şcolar 2015-2016.

Anul şcolar 2021-2022 va începe pe 13 septembrie, primul semestru are 14 săptămâni şi se încheie pe 22 decembrie. Vacanţa de iarnă începe pe 23 decembrie şi se încheie pe 9 ianuarie, iar semestrul al II-lea are 20 de săptămâni, începe pe 10 ianuarie şi se încheie pe 10 iunie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.