Şcoala Altfel, pentru toţi elevii în același timp, înaintea vacanţei de primăvară
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şcoala Altfel, pentru toţi elevii în același timp, înaintea vacanţei de primăvară

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

Ministerul Educaţiei a decis că Săptămâna „Şcoala Altfel” va fi din anul şcolar viitor organizată în săptămâna 8 - 14 aprilie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când această săptămână va avea loc simultan. Până acum, din 2016 încoace, şcolile aveau libertate de a-şi stabili singure programul, într-un anumit interval, în care urmau să desfăşoare activităţi în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. În ciuda riscurilor pandemiei, care nu pare că se va încheia complet până în aprilie 2022, această decizie reia şansa ca un proiect al universităţilor din Iaşi să prindă din nou viaţă.

„Iaşi, oraşul studenţiei tale” a fost o iniţiativă desfăşurată împreună de cele cinci universităţi din Iaşi şi de Primărie în care au fost organizate evenimente la fiecare instituţie de învăţământ superior pentru tinerii elevi care voiau să cunoască activitatea din universităţi, pe sistemul „porţilor deschise”. Organizatorii au spus la momentul respectiv că evenimentul nu a generat interesul scontat pentru că şcolile îşi desfăşuraseră deja activităţile de profil în alte perioade şi nu au putut veni la Iaşi în perioada manifestării. Acum, însă, proiectul poate fi reluat într-un context în care măsurile sanitare ar putea permite vizite din parte grupurilor mari de elevi.

Ministerul a decis în structura anului şcolar, publicat în Monitorul Oficial, că Săptămâna „Şcoala Altfel” va avea loc în săptămâna dinaintea vacanţei de primăvară. Nu se mai aplică nici măcar prevederea din ultimii aproape 5 ani, când s-a decis ca grădiniţele şi şcolile primare să poată desfăşura activitatea într-un alt interval, dar acest lucru mai poate fi reglementat până atunci prin ordin de ministru, cum s-a întâmplat şi în anul şcolar 2015-2016.

Anul şcolar 2021-2022 va începe pe 13 septembrie, primul semestru are 14 săptămâni şi se încheie pe 22 decembrie. Vacanţa de iarnă începe pe 23 decembrie şi se încheie pe 9 ianuarie, iar semestrul al II-lea are 20 de săptămâni, începe pe 10 ianuarie şi se încheie pe 10 iunie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.