Şcoală de vară cu 150 de elevi la Facultatea de Inginerie Chimică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şcoală de vară cu 150 de elevi la Facultatea de Inginerie Chimică

GALERIE
Chimie
  • Chimie
- +

Facultatea de Inginerie Chimică de la Politehnica ieşeană organizează o şcoală de vară la care sunt aşteptaţi 150 de elevi din clasele terminale de liceu, elevi care provin din familii cu situaţii financiare precare. Şcoa­la de vară se va desfăşura în perioada 30 iunie - 14 iulie 2019, Universitatea Tehnică urmând să ofere cazare şi masă. 

La Şcoala de vară „Reacţionează Chimic cu Me­diul de la TUIASI“ - RCM TUIASI, par­te a Schemei de Granturi pentru Universi­tăţi, finanţată prin Proiectul privind învăţă­mân­tul secundar (ROSE), elevii vor putea vedea, timp de 14 zile, cum se desfăşoară activitatea unui student de la Politehnica ieşeană, dar vor beneficia şi de prezentarea ofertei educaţionale a facilităţilor, vor participa la cursuri şi ateliere, dar şi al activităţi de consiliere şi orientare în carieră. Proiectul de vară se va desfăşura pe parcursul a trei ani, în perioada 2019 – 2021. Elevii care se pot înscrie la această activitate trebuie să fie elevi ai unuia dintre liceele eligibile în cadrul Poiectului ROSE, să fi absolvit cel puţin de clasa a IX-a şi să aibă acordul unuia dintre părinţi sau al tutorelui legal. În weekend, participanţii vor participa la diferite activităţi culturale. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.