Şcoală de vară internaţională la Iaşi. Smart Ageing and Healthy Life
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Şcoală de vară internaţională la Iaşi. Smart Ageing and Healthy Life

GALERIE
Smart Ageing and Healthy Life
  • Smart Ageing and Healthy Life
- +

În perioada 20 - 26 septembrie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ se desfăşoară Şcoala de Vară Smart Ageing and Healthy Life (Îmbătrânire inteligentă şi viaţă sănătoasă), primul eveniment de acest fel organizat în cadrul alianţei de Universităţi Europene din care face parte şi UAIC. Şcoala de Vară face parte din pachetul de lucru Good Health and Well-being (Sănătate şi stare de bine), coordonat de UAIC şi propune studenţilor din universităţile partenere activităţi pe o tema îmbătrânirii inteligente.

„Pe parcursul întregii săptămâni, cei 30 de studenţi de la universităţile din Coimbra, Iaşi, Jena, Pavia, Poitiers şi Salamanca vor participa la o diversitate de cursuri şi activităţi practice coordonate de cadre didactice din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a UAIC, în colaborare cu profesionişti de la universităţile alianţei, scopul şcolii de vară fiind acela de a forma o comunitate de viitori specialişti în domeniul vieţii sănătoase şi îmbătrânirii inteligente“, au transmis reprezentanţii universităţii.

Dintre temele activităţilor propuse sunt: Smart Ageing (Îmbătrânire inteligentă), Promoting Physical Activity with Wearables (Promovarea activităţii fizice în condiţiile portului de dispozitive electronice), Respiratory management (Managementul respiraţiei), Activity Care Plans for Seniors (Planuri de îngrijire pentru seniori), Dynamic activities with integrative-recreative purposes (Activităţi dinamice cu scopuri integrative-recreative), First aid (Prim ajutor) etc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.