Şcoală de vară pentru elevii selectaţi în proiectul Pro Ruralis
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 19.09.2021

Şcoală de vară pentru elevii selectaţi în proiectul Pro Ruralis

GALERIE
scoala, vara,proruralis1
  • scoala, vara,proruralis1
- +

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi organizează în perioada 26 -28 iulie o şcoală de vară pentru facilitarea tranziţiei de la gimnaziu la liceu pentru 16 elevi din mediul rural selectaţi în proiectul Pro Ruralis Burse pentru elevi cu aptitudini înalte din medii dezavantajate, proiect iniţiat de Ziarul de Iaşi şi ISJ.

Şcoala de vară este organizată în baza parteneriatului comun al ISJ - Asociaţia Pro Ruralis - CJRAE, urmând ca cei 16 elevi să beneficieze şi de servicii de consiliere pe parcursul celor trei zile de activităţi. „Problematica tranziţiei şcolare la un alt ciclu de şcolaritate pentru elevii din mediul rural presupune schimbări profunde: schimbarea mediului în care funcţionează unitatea de învăţământ - debutul într-o unitate şcolară din mediul urban şi contactul cu o aglomerare urbană mare; contactul cu o comunitate şcolară eterogenă -elevi proveniţi din medii şi comunităţi, etnii, religii diferite; dificultăţile legate de transport, navetă, cazare în cămine sau internate şcolare; scăderea motivaţiei şcolare şi de dezvoltare personală dată de un nivel crescut de relaxare a tânărului conştient că a parcurs un nivel minimal de şcolaritate; preocupare scăzută a familiei pentru traseul educaţional al tânărului care a finalizat opt clase.

Pentru mulţi elevi schimbările sunt radicale iar problemele nerezolvate de adaptare pot conduce la riscuri de părăsire timpurie a şcolii sau chiar la abandon şcolar”, afirmă reprezentanţii CJRAE. Cei 16 elevi provin din localităţi precum Sticlăria, Glodenii Gândului, Andrieşeni, Tansa, Dagâța, Trifeşti, Focuri, Gorban, Ţibana sau Răducăneni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.