anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 25.09.2022

Advertorial

Școala din Iași la nivel internațional

GALERIE
logo_proiectErasmus-logo-colorbanner-site20181123_120350cl.3_Moment1
 • logo_proiect
 • Erasmus-logo-color
 • banner-site
 • 20181123_120350
 • cl.3_Moment1
- +

Cu sprijinul finanțării oferite de Comisia Europeană, Școala Primară Lorelay din Iași răspunde provocării de a se implica alături de școli din Germania, Italia și Grecia în cadrul unui proiect de tip parteneriat de schimb interscolar Erasmus+ KA229, 2018-2020.

Acesta se intitulează  ”Music, art and drama in Europe together”.
Lorelay se numără astfel printre puținele școli în care copiii de nivel primar participă la un astfel de proiect care presupune și mobilități în toate cele trei țări partenere.

Tema aleasă implică abordarea teoriei inteligențelor multiple, cu precădere cele muzicală, kinestezică sau spațială, în procesul de învățământ, utilizate pentru a facilita însușirea cunoștințelor din cadrul disciplinelor considerate principale. De exemplu, muzica poate fi folosită pentru a învăța mai ușor la matematică, limba română sau educație fizică.

Sa nu uităm că utilizarea muzicii la vârstele mici dezinhibă și aduce satisfacție sau energie caracteristică. Atunci de ce să nu folosim energia și satisfacția pentru potențarea procesului de învățare a celorlalte discipline?

În acest fel, copiii conștientizează importanța acestor materii care, la noi, în școlile tradiționale, sunt lăsate, de regulă, în plan secundar.
Un alt aspect ce contează la acest proiect este faptul că muzica, dansul, arta permite crearea de legături într-un mod mult mai ușor între copiii de diferite naționalități și facilitează relaționarea și comunicarea dincolo de barierele lingvistice sau de diferențele culturale. Finalitatea proiectului este de a înțelege multiculturalitatea prin integrarea culturii proprii fiecărei țări într-o abordare integrată, facilitând incluziunea și acceptarea.

Cum folosirea limbii engleze este limba oficială în acest caz, elevii de la această școală privată vor avea ocazia sa conștientizeze importanța acestor competențe, atât în cadrul activităților desfășurate în comun cu profesorii străini, cât și în cadrul vizitelor în școlile partenere.

Nu în ultimul rând, implicarea Școlii Lorelay permite și cadrelor didactice care, în mare parte se află în primii ani de carieră, să afle modalități variate de abordare didactică sau de rezolvare a diferitelor probleme care țin de instituția de învățământ: relaționare, negociere, cooperare, muncă în echipă.

Desfășurarea proiectului presupune vizite și activități în școlile partenere din toate țările participante.

Și elevii școlii noastre vor participa la aceste activități în Italia, Grecia și Germania. Finanțarea este asigurată integral cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Povestea vorbei de antrenor

Nicolae GRECU

Povestea vorbei de antrenor

Înţelepciunea populară ilustrată în fotbalul nostru cel de toate zilele.

opinii

Domnule președinte Iohannis, stopați falimentarea învățământului public românesc!

Eugen MUNTEANU

Domnule președinte Iohannis, stopați falimentarea învățământului public românesc!

Textul de mai jos reprezintă o scrisoare deschisă adresată domnului Klaus Iohannis, președintele României, care este îndemnat să respingă proiectul de reformă a învățământului.

Cauzele „Marii Îmbogățiri” a Europei occidentale moderne (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cauzele „Marii Îmbogățiri” a Europei occidentale moderne (I)

Cum dăm afară elefantul care a pătruns neinvitat în casele noastre

Dan CONSTANTIN

Cum dăm afară elefantul care a pătruns neinvitat în casele noastre

Facturile mari la energie nu creează decât frustrări în rândul populaţiei, fustrări care în viitor şi nu unul tocmai îndepărtat se pot transforma în revolte şi haos cu toate consecinţele nefaste ce ţin de aceste mişcări necontrolate.

pulspulspuls

Barosani ieşeni dependenţi de păcănenele. Toacă zeci de mii de lei pe noapte

Barosani ieşeni dependenţi de păcănenele. Toacă zeci de mii de lei pe noapte

Ehehe, băbăeţ şi bă fetiţe, apăi dacă voi credeaţi că boala asta a păcănelelor sau altor jocuri de noroc e doar una de tinerei duşi de-acasă sau cu floricele de porumb în căpăţână, apăi să ştiţi că treburile nu stau chiar aşa. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.