Școala din Iași la nivel internațional
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

Advertorial

Școala din Iași la nivel internațional

GALERIE
logo_proiectErasmus-logo-colorbanner-site20181123_120350cl.3_Moment1
 • logo_proiect
 • Erasmus-logo-color
 • banner-site
 • 20181123_120350
 • cl.3_Moment1
- +

Cu sprijinul finanțării oferite de Comisia Europeană, Școala Primară Lorelay din Iași răspunde provocării de a se implica alături de școli din Germania, Italia și Grecia în cadrul unui proiect de tip parteneriat de schimb interscolar Erasmus+ KA229, 2018-2020.

Acesta se intitulează  ”Music, art and drama in Europe together”.
Lorelay se numără astfel printre puținele școli în care copiii de nivel primar participă la un astfel de proiect care presupune și mobilități în toate cele trei țări partenere.

Tema aleasă implică abordarea teoriei inteligențelor multiple, cu precădere cele muzicală, kinestezică sau spațială, în procesul de învățământ, utilizate pentru a facilita însușirea cunoștințelor din cadrul disciplinelor considerate principale. De exemplu, muzica poate fi folosită pentru a învăța mai ușor la matematică, limba română sau educație fizică.

Sa nu uităm că utilizarea muzicii la vârstele mici dezinhibă și aduce satisfacție sau energie caracteristică. Atunci de ce să nu folosim energia și satisfacția pentru potențarea procesului de învățare a celorlalte discipline?

În acest fel, copiii conștientizează importanța acestor materii care, la noi, în școlile tradiționale, sunt lăsate, de regulă, în plan secundar.
Un alt aspect ce contează la acest proiect este faptul că muzica, dansul, arta permite crearea de legături într-un mod mult mai ușor între copiii de diferite naționalități și facilitează relaționarea și comunicarea dincolo de barierele lingvistice sau de diferențele culturale. Finalitatea proiectului este de a înțelege multiculturalitatea prin integrarea culturii proprii fiecărei țări într-o abordare integrată, facilitând incluziunea și acceptarea.

Cum folosirea limbii engleze este limba oficială în acest caz, elevii de la această școală privată vor avea ocazia sa conștientizeze importanța acestor competențe, atât în cadrul activităților desfășurate în comun cu profesorii străini, cât și în cadrul vizitelor în școlile partenere.

Nu în ultimul rând, implicarea Școlii Lorelay permite și cadrelor didactice care, în mare parte se află în primii ani de carieră, să afle modalități variate de abordare didactică sau de rezolvare a diferitelor probleme care țin de instituția de învățământ: relaționare, negociere, cooperare, muncă în echipă.

Desfășurarea proiectului presupune vizite și activități în școlile partenere din toate țările participante.

Și elevii școlii noastre vor participa la aceste activități în Italia, Grecia și Germania. Finanțarea este asigurată integral cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.