Școala din Iași la nivel internațional
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Școala din Iași la nivel internațional

GALERIE
logo_proiectErasmus-logo-colorbanner-site20181123_120350cl.3_Moment1
 • logo_proiect
 • Erasmus-logo-color
 • banner-site
 • 20181123_120350
 • cl.3_Moment1
- +

Cu sprijinul finanțării oferite de Comisia Europeană, Școala Primară Lorelay din Iași răspunde provocării de a se implica alături de școli din Germania, Italia și Grecia în cadrul unui proiect de tip parteneriat de schimb interscolar Erasmus+ KA229, 2018-2020.

Acesta se intitulează  ”Music, art and drama in Europe together”.
Lorelay se numără astfel printre puținele școli în care copiii de nivel primar participă la un astfel de proiect care presupune și mobilități în toate cele trei țări partenere.

Tema aleasă implică abordarea teoriei inteligențelor multiple, cu precădere cele muzicală, kinestezică sau spațială, în procesul de învățământ, utilizate pentru a facilita însușirea cunoștințelor din cadrul disciplinelor considerate principale. De exemplu, muzica poate fi folosită pentru a învăța mai ușor la matematică, limba română sau educație fizică.

Sa nu uităm că utilizarea muzicii la vârstele mici dezinhibă și aduce satisfacție sau energie caracteristică. Atunci de ce să nu folosim energia și satisfacția pentru potențarea procesului de învățare a celorlalte discipline?

În acest fel, copiii conștientizează importanța acestor materii care, la noi, în școlile tradiționale, sunt lăsate, de regulă, în plan secundar.
Un alt aspect ce contează la acest proiect este faptul că muzica, dansul, arta permite crearea de legături într-un mod mult mai ușor între copiii de diferite naționalități și facilitează relaționarea și comunicarea dincolo de barierele lingvistice sau de diferențele culturale. Finalitatea proiectului este de a înțelege multiculturalitatea prin integrarea culturii proprii fiecărei țări într-o abordare integrată, facilitând incluziunea și acceptarea.

Cum folosirea limbii engleze este limba oficială în acest caz, elevii de la această școală privată vor avea ocazia sa conștientizeze importanța acestor competențe, atât în cadrul activităților desfășurate în comun cu profesorii străini, cât și în cadrul vizitelor în școlile partenere.

Nu în ultimul rând, implicarea Școlii Lorelay permite și cadrelor didactice care, în mare parte se află în primii ani de carieră, să afle modalități variate de abordare didactică sau de rezolvare a diferitelor probleme care țin de instituția de învățământ: relaționare, negociere, cooperare, muncă în echipă.

Desfășurarea proiectului presupune vizite și activități în școlile partenere din toate țările participante.

Și elevii școlii noastre vor participa la aceste activități în Italia, Grecia și Germania. Finanțarea este asigurată integral cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.