Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Şcoala din Mirceşti a obţinut un premiu de 10.000 de euro la un concurs naţio­nal

GALERIE
premiu
  • premiu
- +

Şcoala Gimnazială „Vasile Alec­sandri“ din Mirceşti a obţinut locul al II-lea în cadrul concursului naţio­nal organizat de „Let’s Do It, Ro­mania!“, „Let’s Get Green“, poziţie care aduce şcolii şi un premiu de 10.000 de euro. Competiţia s-a desfăşurat în perioada octomrbrie 2017 - iunie 2018.

Competiţia naţională a fost dedicată unităţilor de învăţământ din întreaga ţară, având drept scop promovarea unui comportament res­ponsabil faţă de mediu. Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la 69.250 de euro, iar premiile vor fi utilizate pentru a oferi elevilor din unităţile de învăţământ participante condiţii mai bune de învăţare, în funcţie de nevoile specifice ale acestora.

În cadrul acestui proiect, la nivelul judeţului Iaşi, au fost implicate 31 şcoli, 2.607 de elevi, 134 de profesori şi 925 de părinţi, care au luat parte la activităţi de formare. De asemenea, în cadrul proiectului, la nivelul judeţului, au fost colectate 19.243 de kg de ambalaje şi 10.260 kg de deşeuri electronice, iar 441 flori şi 380 de puieţi au fost plantaţi.

„Suntem convinşi că experienţele trăite în cadrul proiectului de elevii, părinţii şi profesorii din toate şcolile participante, lecţiile învăţate şi contribuţia adusă la crearea unei noi generaţii de cetăţeni mai responsabili faţă de natură, însumează un câştig la fel de valoros precum premiile materiale ale concursului. Remarcăm mobilizarea şi capacitatea de organizare exemplară de care toate şcolile participante au dat dovadă, depă­şindu-ne cu mult aşteptările, câş­ti­gând astfel toată admiraţia noastră. Am demonstrat că deşeurile au valoare, pot fi colectate separat şi există do­rinţă şi implicare pentru ca România să progreseze la capitolul colectare şi reciclare“, a declarat An­drei Coşuleanu, Project Manager „Let’s Get Green!“.

La nivel naţional, proiectul a reuşit să implice aproape 130.000 de elevi şi părinţi în camapaniile de educaţie ecologică. De asemenea, au fost plantaţi 13.553 de puieţi, pe o suprafaţă de 16 hectare, echivalentul a 23 de stadioane ca Arena Naţională din Bucureşti. De asemenea, au fost colectate 636.297 de kg de deşeuri. Premiul cel mare al concursului, o transformare a şcolii câş­tigătoare în valoare de 15.000 de euro, ajunge la Şcoala Gimnazială Doba din Satu Mare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri