Şcoala Gimnazială „B.P Hașdeu” din Iaşi: adaptarea la gimnaziu - o problemă soluţionată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

Advertorial

Şcoala Gimnazială „B.P Hașdeu” din Iaşi: adaptarea la gimnaziu - o problemă soluţionată

GALERIE
Sigla hasdeu
  • Sigla hasdeu
- +

Gimnaziul reprezintă o etapă esenţială în devenirea fiecărui elev. Este perioada în care se pun bazele culturii generale, se dezvoltă competenţe esenţiale pentru o carieră de succes ulterioară, se deschid noi orizonturi de cunoaştere şi relaţionare.

În acelaşi timp, momentul trecerii de la ciclul primar la gimnaziu corespunde unei perioade de adaptare complexă, perioadă în care copilul devine treptat adolescent. În funcţie de cum este gestionată această perioadă de formare, gimnaziul poate fi etapa în care se obţin performanţe şcolare, care deschide orizonturi de formare viitoare sau, dimpotrivă, o etapă plină de obstacole şi de experienţe dezamăgitoare.

Şcoala Gimnazială „B.P Hașdeu” din Iaşi, cu o experienţă de peste 50 de ani în oferirea unei educaţii de calitate, axată pe obţinerea performanţei şcolare, vine cu soluţii adaptate la nevoile copiilor care debutează ca elevi de gimnaziu. Astfel, profesori cu experienţă în didactica învăţământului gimnazial, diriginţi preocupaţi de starea de bine a elevilor, specialişti în consilierea psihopedagogică sunt alături de elevi şi de părinţii acestora, sprijinindu-i, ghidându-i spre performanţă şi succes prin utilizarea de strategii adecvate pentru această grupă de vârstă. Calitatea intervenţiilor educaţionale pentru elevii de gimnaziu este dovedită de situarea constantă a şcolii în topul rezultatelor la evaluările naţionale, cât şi de premiile obţinute de elevi la olimpiade şi concursuri de la majoritatea disciplinelor şcolare.

Pentru elevii care doresc să-şi dezvolte diverse aptitudini sau să-şi exploreze interese speciale, Şcoala „B.P Hașdeu” din Iaşi vine cu o bogată ofertă de discipline opţionale, dar şi de proiecte şi activităţi extraşcolare, inclusiv proiecte europene. Având în vedere faptul că trăim într-o societate deschisă, în care cunoașterea limbilor străine este o condiţie necesară, în anul şcolar 2018 - 2019 există în oferta şcolară o clasă cu predare intensivă în limba engleză.

O minte sănătoasă este susţinută de un corp sănătos. Beneficiind de o sală de sport modernă, elevii Şcolii „B.P Hașdeu” din Iaşi au ocazia să-şi dezvolte şi să-şi antreneze abilităţile fizice şi chiar să ajungă la performanţă în domeniul sportiv, prin practicarea unuia din sporturile: baschet, volei, fotbal, badminton, rugby-tag sau atletism.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.