Şcoala Gimnazială „B.P Hașdeu” din Iaşi: adaptarea la gimnaziu - o problemă soluţionată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Şcoala Gimnazială „B.P Hașdeu” din Iaşi: adaptarea la gimnaziu - o problemă soluţionată

GALERIE
Sigla hasdeu
  • Sigla hasdeu
- +

Gimnaziul reprezintă o etapă esenţială în devenirea fiecărui elev. Este perioada în care se pun bazele culturii generale, se dezvoltă competenţe esenţiale pentru o carieră de succes ulterioară, se deschid noi orizonturi de cunoaştere şi relaţionare.

În acelaşi timp, momentul trecerii de la ciclul primar la gimnaziu corespunde unei perioade de adaptare complexă, perioadă în care copilul devine treptat adolescent. În funcţie de cum este gestionată această perioadă de formare, gimnaziul poate fi etapa în care se obţin performanţe şcolare, care deschide orizonturi de formare viitoare sau, dimpotrivă, o etapă plină de obstacole şi de experienţe dezamăgitoare.

Şcoala Gimnazială „B.P Hașdeu” din Iaşi, cu o experienţă de peste 50 de ani în oferirea unei educaţii de calitate, axată pe obţinerea performanţei şcolare, vine cu soluţii adaptate la nevoile copiilor care debutează ca elevi de gimnaziu. Astfel, profesori cu experienţă în didactica învăţământului gimnazial, diriginţi preocupaţi de starea de bine a elevilor, specialişti în consilierea psihopedagogică sunt alături de elevi şi de părinţii acestora, sprijinindu-i, ghidându-i spre performanţă şi succes prin utilizarea de strategii adecvate pentru această grupă de vârstă. Calitatea intervenţiilor educaţionale pentru elevii de gimnaziu este dovedită de situarea constantă a şcolii în topul rezultatelor la evaluările naţionale, cât şi de premiile obţinute de elevi la olimpiade şi concursuri de la majoritatea disciplinelor şcolare.

Pentru elevii care doresc să-şi dezvolte diverse aptitudini sau să-şi exploreze interese speciale, Şcoala „B.P Hașdeu” din Iaşi vine cu o bogată ofertă de discipline opţionale, dar şi de proiecte şi activităţi extraşcolare, inclusiv proiecte europene. Având în vedere faptul că trăim într-o societate deschisă, în care cunoașterea limbilor străine este o condiţie necesară, în anul şcolar 2018 - 2019 există în oferta şcolară o clasă cu predare intensivă în limba engleză.

O minte sănătoasă este susţinută de un corp sănătos. Beneficiind de o sală de sport modernă, elevii Şcolii „B.P Hașdeu” din Iaşi au ocazia să-şi dezvolte şi să-şi antreneze abilităţile fizice şi chiar să ajungă la performanţă în domeniul sportiv, prin practicarea unuia din sporturile: baschet, volei, fotbal, badminton, rugby-tag sau atletism.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.