anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Şcoala Gimnazială „B.P Hașdeu” din Iaşi: adaptarea la gimnaziu - o problemă soluţionată

GALERIE
Sigla hasdeu
 • Sigla hasdeu
- +

Gimnaziul reprezintă o etapă esenţială în devenirea fiecărui elev. Este perioada în care se pun bazele culturii generale, se dezvoltă competenţe esenţiale pentru o carieră de succes ulterioară, se deschid noi orizonturi de cunoaştere şi relaţionare.

În acelaşi timp, momentul trecerii de la ciclul primar la gimnaziu corespunde unei perioade de adaptare complexă, perioadă în care copilul devine treptat adolescent. În funcţie de cum este gestionată această perioadă de formare, gimnaziul poate fi etapa în care se obţin performanţe şcolare, care deschide orizonturi de formare viitoare sau, dimpotrivă, o etapă plină de obstacole şi de experienţe dezamăgitoare.

Şcoala Gimnazială „B.P Hașdeu” din Iaşi, cu o experienţă de peste 50 de ani în oferirea unei educaţii de calitate, axată pe obţinerea performanţei şcolare, vine cu soluţii adaptate la nevoile copiilor care debutează ca elevi de gimnaziu. Astfel, profesori cu experienţă în didactica învăţământului gimnazial, diriginţi preocupaţi de starea de bine a elevilor, specialişti în consilierea psihopedagogică sunt alături de elevi şi de părinţii acestora, sprijinindu-i, ghidându-i spre performanţă şi succes prin utilizarea de strategii adecvate pentru această grupă de vârstă. Calitatea intervenţiilor educaţionale pentru elevii de gimnaziu este dovedită de situarea constantă a şcolii în topul rezultatelor la evaluările naţionale, cât şi de premiile obţinute de elevi la olimpiade şi concursuri de la majoritatea disciplinelor şcolare.

Pentru elevii care doresc să-şi dezvolte diverse aptitudini sau să-şi exploreze interese speciale, Şcoala „B.P Hașdeu” din Iaşi vine cu o bogată ofertă de discipline opţionale, dar şi de proiecte şi activităţi extraşcolare, inclusiv proiecte europene. Având în vedere faptul că trăim într-o societate deschisă, în care cunoașterea limbilor străine este o condiţie necesară, în anul şcolar 2018 - 2019 există în oferta şcolară o clasă cu predare intensivă în limba engleză.

O minte sănătoasă este susţinută de un corp sănătos. Beneficiind de o sală de sport modernă, elevii Şcolii „B.P Hașdeu” din Iaşi au ocazia să-şi dezvolte şi să-şi antreneze abilităţile fizice şi chiar să ajungă la performanţă în domeniul sportiv, prin practicarea unuia din sporturile: baschet, volei, fotbal, badminton, rugby-tag sau atletism.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.