anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESĂ

Școala Gimnazială Cozmești derulează un program de tip after school cu fonduri europene

GALERIE
scoala cozmesti
 • scoala cozmesti
- +

O școală mică din mediul rural, dar cu potențial in ceea ce privește implicarea in proiectele europene, Școala Gimnaziala Cozmești, din localitatea Cozmești este iar parteneră intr-un proiect Erasmus+ ce poartă denumirea ACTIV “Acțiuni comunitare pentru Toți – Incluziune pentru viitor”, derulat in colaborare cu Centrul Diecezan “Caritas” Iași, Asociația Gipsy Eye si Primăria Comunei Stolniceni Prăjescu, pe o perioadă de 3 ani (2017-2020).

Principalul obiectiv al proiectului este dezvoltarea si implementarea de măsuri integrate, prin activități specifice reducerii riscului de sărăcie si excluziune socială pentru un număr de 560 persoane din comunitatea marginalizată (non roma), comuna Stolniceni Prăjescu, județul Iași. Având in vedere problemele existente in comuna, scopul urmărit prin acest proiect este de a diminua rata abandonului școlar timpuriu.

Activitățile  circumscrise proiectului  ce se vor derula in școala, sunt:

 • Formarea unui program de tip after-school de care va beneficia un număr de 35 de preșcolari;
 • Asigurarea de masa calda zilnica  copiilor din grupul ținta (prin servicii de tip catering);
 • Achiziționarea unui număr de 35 de pătuțuri stivuibile cu saltele, lenjerii pat, mașina de spălat Eco, detergenți
 • Achiziționare de echipamente IT, videoproiectoare, ecrane proiecție, table magnetice, flip-chart-uri, materiale igienico-sanitare, papetărie, birotica, pachete de rechizite, auxiliare didactice, jocuri educaționale, dvd-uri, 35 de biciclete
 • Finanțare pentru asigurare protocol serbări, premii concursuri

In urma reușitelor din cadrul proiectului European Erasmus + P.E.A.R.L.S . (Prevenirea Abandonului Școlar timpuri prin strategii inclusive) unde am activat ca parteneri alături de 9 tari europene, pe o perioada de 3 ani (2014-2017), dezvoltând programul de tip after-school in rândul școlarilor din familii defavorizate, ne bucurăm să continuăm acest program in cadrul noului proiect ERASMUS + ACTIV,  beneficiari fiind preșcolarii din comună.

Parteneriatul strategic este finanțat de programul Comisiei Europene Erasmus+.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.