Școala Gimnazială Specială ”Constantin Păunescu” anunță implementarea proiectului „Together is better!”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Școala Gimnazială Specială ”Constantin Păunescu” anunță implementarea proiectului „Together is better!”

GALERIE
Paunescu
  • Paunescu
- +
Proiectul se derulează în cadrul programului European Eramus+ (KA1) – Youth mobility, nr. de identificare 2019-3-RO01-KA105-077981. Proiectul se va desfășura în perioada 01.02.2020 – 31.10.2020, având o durată de 9 luni, grantul total aprobat și acordat fiind de 15813.00 Euro.
 
Scopul proiectului îl reprezintă creșterea oportunităților de relaționare între 24 de tineri cu dizabilități și fără dizabilități din culturi diferite.
Evidențiem faptul că instituția noastră este singura școală din țară care a aplicat pentru acest tip de proiect și a primit finanțare. 
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: dezvoltarea competențelor de comunicare ale tinerilor (verbală, nonverbală și paraverbală), îmbunătățirea cunoștințelor tinerilor proveniți din România, Bulgaria, Croația cu privire la alte culturi și realizarea unui material video pentru promovarea incluziunii sociale.
Proiectul oferă tinerilor din cele trei țări participante oportunitatea de a-și lărgi orizontul de cunoaștere și totodată își propune ca pe perioada celor 7 zile petrecute în stațiunea Durău, România, aceștia să se cunoască și să participe împreună la activități nonformale precum:  jocuri de intercunoaștere, jocuri de mimă, jocuri de rol, metoda photovoice, slide-show, puzzle, metoda scena turnantă, vânătoarea comorilor, teatru mut, întreceri sportive, metoda cafeneaua publică, seri interculturale, ateliere de gătit, vizite culturale. 
Toate activitățile derulate în proiect urmăresc promovarea diversității și integrarea în societate a tinerilor cu dizabilități, lărgirea sferei de cunoaștere și a rețelei de contacte, promovarea valorilor europene. 
Participanții în cadrul proiectului „Together is better!” vor deveni exemple în instituția din care fac parte și vor ajuta la promovarea și împărtășirea beneficiilor programului Erasmus+, vor contribui la creșterea toleranței și diversității culturale și sociale în societate.
Echipa de proiect este formată din următoarele cadre didactice : prof. Dănilă Sorin-Gabriel, prof. Rotaru Irina-Teodora, prof. Proca Claudia-Mihaela, prof. Arădoaie Lavinia-Daniela, prof. Huștiuc Daniela-Florentina și prof. Prisăcariu Gabriela.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezvoltatorul imobilar de succes se vede de mic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.