Şcoala Gimnazială Valea Lupului împlineşte 100 de ani de la înfiinţare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

COMUNICAT DE PRESA

Şcoala Gimnazială Valea Lupului împlineşte 100 de ani de la înfiinţare

GALERIE
Scoala Valea Lupului
  • Scoala Valea Lupului
- +

Într-o toamnă frumoasă a anului 1917, un modest locuitor al satului Valea Lupului, Constantin Răşchitor,  cu mare drag de şcoală, şi-a deschis braţele, primind în casa sa prima generaţie de învăţăcei. 

Şi aşa a început... acum 100 de ani, o  poveste frumoasă a unei şcoli care a reuşit, prin ambiţie, sacrificiu şi dăruire să devină astăzi un reper în educaţia de calitate a generaţiilor actuale din judeţul Iaşi.

Mărturie stau rezultatele obţinute an de an la concursuri şi evaluări naţionale, proiectele variate derulate în domenii de tradiţie (teatru, dans, sport) sau inovative (robotică, educaţie digitală), dar şi numeroasele activităţi care implică şi animă comunitatea locală.  În zilele de 26 şi 27 octombrie 2017, Şcoala Gimnzială Valea Lupului  organizează o serie de manifestări artistice şi culturale la care sunt invitaţi foşti profesori şi elevi ai şcolii, oficialităţi locale şi întreaga comunitate.

În cadrul evenimentului va fi dezvelită o placă comemorativă în memoria celui care a fost  un remarcabil promotor al educaţiei în Valea Lupului, profesor doctor Mihai Dumitriu. Tot cu acest prilej se va lansa numărul omagial al revistei „Alter Ego”, care adună în paginile ei imagini şi gânduri ale generaţiilor trecute şi prezente. Suntem ceea ce suntem pentru că avem rădăcinile înfipte în istoria acestei comunităţi, iar timpul va sta ca mărturie la reuşitele acestei şcoli.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.