Şcoala informală de IT intră pe piaţa din Republica Moldova
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Şcoala informală de IT intră pe piaţa din Republica Moldova

Oferta educaţională a Şcolii informale de IT cuprinde peste 20 de cursuri organizate în mediul virtual, actualizate constant după realităţile din piaţa muncii.

GALERIE
scoala inforrmala
  • scoala inforrmala
- +

Şcoala informală de IT se extinde în Republica Moldova începând din 1 noiembrie 2020. Platforma de educaţie non-formală şi reconversie profesională din România oferă şanse reale pentru un nou început celor care doresc să se reinventeze profesional, să evolueze personal sau să avanseze ierarhic, pentru a ajunge la un nou nivel în cariera IT. 

Oferta educaţională a Şcolii informale de IT cuprinde peste 20 de cursuri organizate în mediul virtual, actualizate constant după realităţile din piaţa muncii. Structurate pe 3 niveluri (iniţiere/ pregătire/ specializare în IT), durata cursurilor variază de la o săptămână până la 5 luni. Pe fondul situaţiei curente de la nivel global, sesiunile de înscriere şi cursurile la Şcoala informală de IT se desfăşoară exclusiv în spaţiul virtual, dar îşi păstrează gradul ridicat de interactivitate. Platforma a fost lansată acum 7 ani, existând peste 5.000 de absolvenţi la momentul actual, gradul de angajabilitate la nivel naţional fiind de 80%, potrivit fondatorilor Şcolii informale de IT. Mihai Talpoş, co-fondator Şcoala informală de IT: „Ne dorim să susţinem eforturile de dezvoltare ale industriei IT din Republica Moldova, generând forţă de muncă foarte bine pregătită.

Ne-am propus să oferim oamenilor acces la o industrie puternică, globalizată, la locuri de muncă bine plătite, precum şi oportunitatea de a accesa un sistem de educaţie alternativ, lipsit de formalităţi inutile, ce are ca scop educaţia continuă a adulţilor. Vom porni cu 3 tipuri de cursuri din categoriile iniţiere şi pregătire, urmând să dezvoltăm noi direcţii pe măsura cererii pieţei.” Dumitru Alexeev, site managerul Şcolii informale de IT în Chişinău: „Mai mult decât simple cursuri, Şcoala informală de IT oferă programe de training, mentorat şi coaching în carieră. Atât începătorii, care vor să înveţe totul de la zero, cât şi persoanele cu o direcţie clară de carieră au şansa de a învăţa cele mai căutate şi moderne tehnologii. Aducem împreună profesionişti din IT cu experienţă în plan internaţional & naţional, creând o comunitate de mentori, care transmit know-how-ul lor, prin metode inovative de predare.” 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Florin NICULA

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Dacă nu vrem să îndatorăm peste măsură generaţiile viitoare, noul guvern ar trebui să înceapă o reformă a sectorului bugetar.

Filmuletul zilei

opinii

Când raţiunea trebuie să primeze

Alexandru CĂLINESCU

Când raţiunea trebuie să primeze

USR PLUS se prezintă drept partidul care se opune întregii „clase politice vechi”, un partid nou, tânăr şi, prin urmare, ferit de corupţie şi de interese meschine. Ar trebui totuşi să ţină seama de faptul că aşa cum nici tinereţea nu e numaidecât un avantaj, nici noutatea nu e un argument decisiv. Dacă vor cu adevărat să guverneze, useriştii nu o pot face decât alături de liberali. Iar imaginea de acum, a unei harţe permanente, nu e deloc de natură să-i mobilizeze pe alegători.

Halepologii

Radu POPESCU

Halepologii

Puţini au fost, mulţi au rămas!

Decembrie electoral

Nicolae CREŢU

Decembrie electoral

Ne plângem, adesea, de încă un rând de speranţe şi „asteptări”, investite în vot, spulberate însă de ceea ce a urmat acordării acelei încrederi la urne. De aceea unii „aleg” să nu mai aleagă. Dar nu aceasta e calea, nici într-un caz. Nu cu jelanii şi nici boicotând alegerile, din scepticism şi lehamite, se poate schimba ceva, în bine, cu adevărat. 

pulspulspuls

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

Vă povesteam noi ieri aicea la rubricuţă despre lovitura de palat ratată de liberalul boit Peni Hill şi Electricianul şăf opintit de la partidoi, care au tras şutul cu sete alaltăieri în şedinţoiul de CL, ca să pună ei un vice impus, dar mingea n-a mai ajuns la poartă de cât de bărbăteşte au putut trage în ea. 

Caricatura zilei

EURORGIE

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.