Şcoala Informală de IT organizează cursuri pentru începători
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Şcoala Informală de IT organizează cursuri pentru începători

GALERIE
scoala-informala-it
  • scoala-informala-it
- +

Forţate de deficitul de personal din sectorul IT, şcolile private de tehnologie lansează noi cursuri pentru „alimentarea” cu cadre specializate a firmelor din judeţ. În acest sens, pe 28 mai, Şcoala Informală de IT, situată în clădirea Aria Office Center, va lansa la Iaşi un curs de iniţiare în acest domeniu. Scopul cursului de iniţiere în IT este de a oferi un prim pas în descoperirea conceptelor de bază necesare orientării înspre o astfel de carieră, au precizat organizatorii.

„În IT, învăţarea este permanentă. Dinamica industriei este atât de mare, încât orice perioadă în care cineva renunţă la a învăţa concepte şi cunoştinte noi, poate compromite drastic calitatea profesională a unui IT-ist. Acest curs se adresează celor insuficient familiarizaţi cu domeniul IT şi are ca obiectiv acomodarea participanţilor cu conceptele generale ce le vor întâlni în mediul real specific acestuia. Temele tratate acoperă un spectru larg de tematici – de la coding la testare software, punând în permanenţă accentul pe caracterul practic al cursurilor”, a explicat Dan Zaharia, site manager al Şcolii Informale de IT la Iaşi.

Cursul va avea o durată de 30 de ore, urmând a se desfăşura pe parcursul a şase săptămâni. La finele acestuia, după ce vor fi îndrumaţi de traineri cu ani de experienţă practică în domeniu, cursanţii vor dobândi cunoştinţe, abilităţi de bază şi un tip de gândire analitică, toate absolut necesare celor care vor să se orienteze pe viitor pentru o carieră în IT, a adăugat Zaharia. Înscrierea la cursul de iniţiare în IT se poate realiza on-line, la adresascoalainformala.ro/cursuri/iasi/initiere-in-it-iasi, iar, pentru a fi admişi, viitorii cursanţi vor susţine un test prin intermediul căruia organizatorii, între altele, le vor verifica nivelul de cunoştinţă al limbii engleze.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.