anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şcoală on-line: elevii s-au ales cu viruşi în calculatoare!

GALERIE
laptop
  • laptop
- +

A trecut prima săptămână de şcoală şi avem informaţii: un urlet din zeci de piepturi tinere s-a auzit în localitatea Alegători, în timp ce elevii urmăreau pe tablete lecţia de biologie.  Profesorul s-a scuzat şi a zis că doar din greşeală a îndreptat camera spre craniul scheletului din laborator.

* Şi elevii şcolii din Hămesiţi s-au speriat la ora de biologie, când au văzut pe ecrane că scheletul din laborator mişcă şi vorbeşte; ulterior, domnul director le-a explicat că nu era scheletul, ci noua profesoară, o domnişoară care ţine cură de slăbire.

* Directorul şcolii din Nehaliţi a fost lăudat de inspectori pentru dotarea laboratorului de ştiinţe ale naturii cu un "televizor cât un sfert de perete, cu o rezoluţie perfectă, la care elevii pot urmări documentare cu animale". Directorul zice că nu-i televizor, ci o gaură mare, rămasă din lipsă de fonduri, care dă spre păşunea cu vaci şi oi.

* Şi alţi inspectori plecaţi în control sunt mulţumiţi de ce au găsit: multe şcoli sunt bine aerisite (neavând bani pentru geamuri), elevii au primit materiale didactice vii, ca să înveţe mai bine lecţiile (despre rozătoare şi insecte), iar laboratoarele de fizică permit să se studieze în direct variaţiile de temperatură (până se vor primi lemne).

* Mulţumiţi sunt şi elevii şcolii din Puturoşi, fiindcă studiază on-line: "Nu ştiu cum e cu coronaviruşii ăştia, dar dacă mergeam la şcoală, în clasă, luam iar păduchi şi râie de la colegi şi iar mă tundeau zero şi mă frecau cu gaz!" spune un flăcău dintr-a VIII-a.

* Şcolarii din Acarieni nu sunt defel bucuroşi de studiul on-line, fiindcă nu au luat râie sau păduchi, nici coronaviruşi, ci un virus informatic care i-a obligat să-şi reinstaleze Windows şi care le-a şters zeci de fişiere cu lecţii şi manele.

* În mai multe şcoli în care cursurile s-au reluat normal, respectându-se normele de distanţare şi igienă, au apărut probleme specifice: fiindcă toţi elevii poartă măşti, profesorii nu-şi mai dau seama care dintre ei suflă din bănci celui scos la tablă!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Cosmin PAȘCA

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Iaşul nu-şi va recăpăta nici în următorii patru sau 40 de ani „aerul” european dacă autorităţile locale se vor zgârci la preţul proiectelor şi vor îndepărta, dintr-un patriotism local prost înţeles (sau din motive de corupţie?) companii importante pe plan internaţional.

Filmuletul zilei

opinii

Patos ideologic

Codrin Liviu CUȚITARU

Patos ideologic

A apărut odată cu faţa vopsită în alb şi negru. Gestul constituia un mesaj postcolonialist. În dualitatea fizionomică se sugera dubla critică, dubla identitate a individului postmodern, coexistenţa culturilor - una a „colonizatorului” tradiţional şi cealaltă a „colonizatului” de odinioară. A fost acuzat de rasism, întrucât a implicat că bietul „colonizat” nu poate fi decât o persoană de culoare.

Eficienţa pieţelor financiare

Alin ANDRIEȘ

Eficienţa pieţelor financiare

De-a lungul timpului investitorii pe pieţele financiare au căutat să găsească o metodă de identificare a valorii reale a unui activ financiar care să le permită obţinerea unor profituri considerabile. 

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

George ŢURCĂNAŞU

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

Despre sistemul european statistic şi administrativ.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.