Şcoală on-line: elevii s-au ales cu viruşi în calculatoare!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şcoală on-line: elevii s-au ales cu viruşi în calculatoare!

GALERIE
laptop
  • laptop
- +

A trecut prima săptămână de şcoală şi avem informaţii: un urlet din zeci de piepturi tinere s-a auzit în localitatea Alegători, în timp ce elevii urmăreau pe tablete lecţia de biologie.  Profesorul s-a scuzat şi a zis că doar din greşeală a îndreptat camera spre craniul scheletului din laborator.

* Şi elevii şcolii din Hămesiţi s-au speriat la ora de biologie, când au văzut pe ecrane că scheletul din laborator mişcă şi vorbeşte; ulterior, domnul director le-a explicat că nu era scheletul, ci noua profesoară, o domnişoară care ţine cură de slăbire.

* Directorul şcolii din Nehaliţi a fost lăudat de inspectori pentru dotarea laboratorului de ştiinţe ale naturii cu un "televizor cât un sfert de perete, cu o rezoluţie perfectă, la care elevii pot urmări documentare cu animale". Directorul zice că nu-i televizor, ci o gaură mare, rămasă din lipsă de fonduri, care dă spre păşunea cu vaci şi oi.

* Şi alţi inspectori plecaţi în control sunt mulţumiţi de ce au găsit: multe şcoli sunt bine aerisite (neavând bani pentru geamuri), elevii au primit materiale didactice vii, ca să înveţe mai bine lecţiile (despre rozătoare şi insecte), iar laboratoarele de fizică permit să se studieze în direct variaţiile de temperatură (până se vor primi lemne).

* Mulţumiţi sunt şi elevii şcolii din Puturoşi, fiindcă studiază on-line: "Nu ştiu cum e cu coronaviruşii ăştia, dar dacă mergeam la şcoală, în clasă, luam iar păduchi şi râie de la colegi şi iar mă tundeau zero şi mă frecau cu gaz!" spune un flăcău dintr-a VIII-a.

* Şcolarii din Acarieni nu sunt defel bucuroşi de studiul on-line, fiindcă nu au luat râie sau păduchi, nici coronaviruşi, ci un virus informatic care i-a obligat să-şi reinstaleze Windows şi care le-a şters zeci de fişiere cu lecţii şi manele.

* În mai multe şcoli în care cursurile s-au reluat normal, respectându-se normele de distanţare şi igienă, au apărut probleme specifice: fiindcă toţi elevii poartă măşti, profesorii nu-şi mai dau seama care dintre ei suflă din bănci celui scos la tablă!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.