Şcoală particulară din Iaşi, printre şcolile apreciate la nivel naţional şi european
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

Advertorial

Şcoală particulară din Iaşi, printre şcolile apreciate la nivel naţional şi european

GALERIE
34europeIMG_0728petsthe most imp
 • 3
 • 4
 • europe
 • IMG_0728
 • pets
 • the most imp
- +

Recent Şcoala Primară Lorelay se numără printre laureaţii  proiectelor eTwinning.  Toate cele trei proiecte desfăşurate anul trecut au fost apreciate atât naţional, cât şi european.

Preocuparea către dezvoltarea elevilor în spiritul valorilor europene, calitatea actului didactic,  preocuparea pentru diversitate, au conferit şcolii, pe lângă certificatele naţionale şi europene de calitate pentru toate cele trei proiecte depuse, şi un premiu naţional de recunoaştere  a calităţii.

 

Dar care este rolul proiectelor eTwinning?

 

Scopul acestor proiecte este de a realiza activităţi comune cu alte şcoli din Europa,  de crea legături  între profesori, copii, de a învăţa unii de la alţii, toate acestea facilitate de o platformă online. Se promovează diversitatea, multiculturalitatea,  toleranţa.

Atât cei mici cât şi cei mari iau la cunoştinţă despre problemele reale cu care se confruntă Europa, dar şi lumea întreagă şi comunică efectiv cu colegi de peste hotare. Proiectele pot dezbate teme cunoscute, cum ar fi problemele legate de mediu, poluare, protecţia faunei sau a florei, migraţia, dar şi altele mai puţin abordate.

Foarte importante şi dorite sunt întâlnirile între elevii parteneri, realizate pe platforme online, unde copiii comunicăîntre ei în limba engleză. Cum şcoala noastră are şi calitatea de centru de pregătire şi examinare Cambridge, cu atât mai mult elevii vor fi stimulaţi să-şi perfecţioneze competenţele de comunicare în această limbă.

La final cele mai bune proiecte vor fi evaluate şi  apreciate de organismele naţionale sau chiar europene, concurenţa fiind din ce în ce mai mare.  În ultima vreme se pune mult accent pe utilizarea tehnologiei digitale de către copii, în realizarea activităţilor propuse.

Copiii trebuie săînveţe să analizeze, să caute soluţii, să coopereze, să facă schimb de informaţii, iar pentru a avea rezultatele scontate, pe lângă matematică şi limba română, cei mici trebuie să-şi dezvolte competenţele de comunicare în limbi străine şi în tehnologia informaţiei, să-şi dezvolte abilităţile artistice, orizontul de cultură generală, să înveţe cum să-şi exprime emoţiile şi să gestioneze  situaţii delicate”, ne declara Loredana Mandru directorul  şcolii.

 

Le urăm succes ! 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.