Şcoală particulară din Iaşi, printre şcolile apreciate la nivel naţional şi european
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Şcoală particulară din Iaşi, printre şcolile apreciate la nivel naţional şi european

GALERIE
34europeIMG_0728petsthe most imp
 • 3
 • 4
 • europe
 • IMG_0728
 • pets
 • the most imp
- +

Recent Şcoala Primară Lorelay se numără printre laureaţii  proiectelor eTwinning.  Toate cele trei proiecte desfăşurate anul trecut au fost apreciate atât naţional, cât şi european.

Preocuparea către dezvoltarea elevilor în spiritul valorilor europene, calitatea actului didactic,  preocuparea pentru diversitate, au conferit şcolii, pe lângă certificatele naţionale şi europene de calitate pentru toate cele trei proiecte depuse, şi un premiu naţional de recunoaştere  a calităţii.

 

Dar care este rolul proiectelor eTwinning?

 

Scopul acestor proiecte este de a realiza activităţi comune cu alte şcoli din Europa,  de crea legături  între profesori, copii, de a învăţa unii de la alţii, toate acestea facilitate de o platformă online. Se promovează diversitatea, multiculturalitatea,  toleranţa.

Atât cei mici cât şi cei mari iau la cunoştinţă despre problemele reale cu care se confruntă Europa, dar şi lumea întreagă şi comunică efectiv cu colegi de peste hotare. Proiectele pot dezbate teme cunoscute, cum ar fi problemele legate de mediu, poluare, protecţia faunei sau a florei, migraţia, dar şi altele mai puţin abordate.

Foarte importante şi dorite sunt întâlnirile între elevii parteneri, realizate pe platforme online, unde copiii comunicăîntre ei în limba engleză. Cum şcoala noastră are şi calitatea de centru de pregătire şi examinare Cambridge, cu atât mai mult elevii vor fi stimulaţi să-şi perfecţioneze competenţele de comunicare în această limbă.

La final cele mai bune proiecte vor fi evaluate şi  apreciate de organismele naţionale sau chiar europene, concurenţa fiind din ce în ce mai mare.  În ultima vreme se pune mult accent pe utilizarea tehnologiei digitale de către copii, în realizarea activităţilor propuse.

Copiii trebuie săînveţe să analizeze, să caute soluţii, să coopereze, să facă schimb de informaţii, iar pentru a avea rezultatele scontate, pe lângă matematică şi limba română, cei mici trebuie să-şi dezvolte competenţele de comunicare în limbi străine şi în tehnologia informaţiei, să-şi dezvolte abilităţile artistice, orizontul de cultură generală, să înveţe cum să-şi exprime emoţiile şi să gestioneze  situaţii delicate”, ne declara Loredana Mandru directorul  şcolii.

 

Le urăm succes ! 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.