Şcoală particulară din Iaşi, printre şcolile apreciate la nivel naţional şi european
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Şcoală particulară din Iaşi, printre şcolile apreciate la nivel naţional şi european

GALERIE
34europeIMG_0728petsthe most imp
 • 3
 • 4
 • europe
 • IMG_0728
 • pets
 • the most imp
- +

Recent Şcoala Primară Lorelay se numără printre laureaţii  proiectelor eTwinning.  Toate cele trei proiecte desfăşurate anul trecut au fost apreciate atât naţional, cât şi european.

Preocuparea către dezvoltarea elevilor în spiritul valorilor europene, calitatea actului didactic,  preocuparea pentru diversitate, au conferit şcolii, pe lângă certificatele naţionale şi europene de calitate pentru toate cele trei proiecte depuse, şi un premiu naţional de recunoaştere  a calităţii.

 

Dar care este rolul proiectelor eTwinning?

 

Scopul acestor proiecte este de a realiza activităţi comune cu alte şcoli din Europa,  de crea legături  între profesori, copii, de a învăţa unii de la alţii, toate acestea facilitate de o platformă online. Se promovează diversitatea, multiculturalitatea,  toleranţa.

Atât cei mici cât şi cei mari iau la cunoştinţă despre problemele reale cu care se confruntă Europa, dar şi lumea întreagă şi comunică efectiv cu colegi de peste hotare. Proiectele pot dezbate teme cunoscute, cum ar fi problemele legate de mediu, poluare, protecţia faunei sau a florei, migraţia, dar şi altele mai puţin abordate.

Foarte importante şi dorite sunt întâlnirile între elevii parteneri, realizate pe platforme online, unde copiii comunicăîntre ei în limba engleză. Cum şcoala noastră are şi calitatea de centru de pregătire şi examinare Cambridge, cu atât mai mult elevii vor fi stimulaţi să-şi perfecţioneze competenţele de comunicare în această limbă.

La final cele mai bune proiecte vor fi evaluate şi  apreciate de organismele naţionale sau chiar europene, concurenţa fiind din ce în ce mai mare.  În ultima vreme se pune mult accent pe utilizarea tehnologiei digitale de către copii, în realizarea activităţilor propuse.

Copiii trebuie săînveţe să analizeze, să caute soluţii, să coopereze, să facă schimb de informaţii, iar pentru a avea rezultatele scontate, pe lângă matematică şi limba română, cei mici trebuie să-şi dezvolte competenţele de comunicare în limbi străine şi în tehnologia informaţiei, să-şi dezvolte abilităţile artistice, orizontul de cultură generală, să înveţe cum să-şi exprime emoţiile şi să gestioneze  situaţii delicate”, ne declara Loredana Mandru directorul  şcolii.

 

Le urăm succes ! 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.