Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presă

Școala Politică Iași XXI, ediția a II-a, 2018 - Programul de internship continuă

GALERIE
Scoala politica 2
  • Scoala politica 2
- +

Școala Politică Iași XXI este unul dintre primele proiecte de anvergură lansate la inițiativa deputatului Camelia Gavrilă, având ca scop familiarizarea tinerilor cu activitățile parlamentare, cu domeniul administrației publice locale și județene, cu sistemul de legiferare românesc. Se oferă, de asemenea posibilitatea participanților de a cunoaște, din perspectiva practică, elemente de comunicare publică, comunicare cu mass-media, dar și aspecte legate de  public speaking și de marketing politic.

Prima ediție, desfășurată între 1 octombrie și 20 ianuarie a cunoscut un real succes în rândul tinerilor, dacă ne raportăm la cei 8 candidați care au concurat pentru fiecare loc din cadrul programului. Acesta a început prin sesiuni de formare, de introducere și cunoaștere a activităților cabinetului parlamentar, urmate de o serie de vizite instituționale, în strânsă legătură cu activitatea parlamentară: vizitele la Consiliul Județean, A.J.O.F.M., Inspectoratul Școlar Județean Iași au reprezentat momente importante ale programului. Studenții au participat la work-shop-uri pe diverse teme, au conturat inițiative legislative, interpelări, acte normative și s-au implicat în diverse alte activități aferente sferei politice. Un moment de referință în cadrul proiectului a fost reprezentat de vizita la Parlamentul României și de activitățile desfășurate în cadrul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților.

 Pentru Școala Politică Iași XXI, ediția a II-a 2018, studenții interesați se pot înscrie online, accesând urmatorul link:

Mai multe amanunte citiţi aici

Iată programul activităților ce urmează a fi desfășurate în cadrul proiectului:

    9 martie - 18 martie – înscrierea candidaţilor
    19 martie - 23 martie – selecția candidaților
    26 martie - 30 martie – activități de cunoaștere
    30 martie - 20 mai – activități în cadrul cabinetului parlamentar, experiențe administrative la nivel județean/național
    20 mai - 25 mai – pregătirea portofoliului pentru finalizarea stagiului
    25 mai - 30 mai – vizită de studiu la Parlament
    1-10 iunie – colocviu de susținere și premierea participanţilor la ediția a II-a

În urma vizitei la Parlamentul României, vizită ce ne-a fost oferită gratuit în cadrul Școlii Politice Iași XXI, toate așteptările s-au transformat într-o experiență inedită. Simplele planuri au devenit aspirații, colegii au devenit amici și ideile au fost concretizate în dezbateri pline de conținut. Școala Politică Iași XXI depășește pe zi ce trece orice așteptare pe care am avut-o și aș încuraja fără rețineri pe oricine să aplice la următoarele ediții, deoarece este o ocazie rară să putem prelua experiența direct de la o sursă de inspirație precum doamna deputat Camelia Gavrilă”, a transmis Irene Drăgan, studentă la Facultatea de Drept – U.A.I.C, participantă la prima ediție a Școlii Politice IAȘI XXI.

 

După o primă ediție implementată cu succes, care le-a oferit studenților oportunitatea de a se implica în activitățile cabinetului parlamentar, dar și în acțiuni conexe, voi continua acest proiect din mai multe considerente. În calitate de reprezentant al ieșenilor în Parlamentul României am datoria instituțională să mă implic în relația cu societatea civilă și să realizez proiecte pentru interesul comunității, iar în calitate de profesor am asumat mereu, indiferent de ipostaza în care am activat, datoria de a forma noi generații active, creative, cu gândire critică, dar și cu spirit practic, pregătiți profesional pentru viață, deschiși spre proiectele de dezvoltare personală, de receptivitate și atitudine civică atenți la un mediu multicultural, complex și divers. Îi așteptăm pe studenți să se înscrie, la ediția a doua, iar cei mai buni să valorifice această oportunitate pentru formarea lor profesională”, a declarat Camelia Gavrilă, deputat PSD de Iași.


Pentru informaţii suplimentare:
www.cameliagavrila.com
Cabinet parlamentar Deputat CAMELIA GAVRILĂ
Iași, Bulevardul Nicolae Iorga nr. 35, Bloc N1, parter
Telefon/Fax 0332 443 758, 0771 567 075

Marian DALBAN - consilier parlamentar
marian.dalban@gmail.com
0747159125

 

Deputat PSD de Iași
Prof. dr. Camelia GAVRILĂ
PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT,
ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri