Școala Politică Iași XXI, ediția a III-a, 2018
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Comunicat de presă

Școala Politică Iași XXI, ediția a III-a, 2018

- Internship la cabinetul parlamentar -

GALERIE
TB132
  • TB132
- +

Studenții ieșeni sunt așteptați să se înscrie până pe data de 04 NOIEMBRIE 2018 pentru un stagiu de internship la cabinetul parlamentar, pentru o experiență practică inedită,  proiect ce a demonstrat în primele două ediții că reprezintă un exemplu de bune practici în domeniu. Școala Politică Iași XXI este unul dintre primele proiecte de anvergură lansate la inițiativa deputatului Camelia Gavrilă, având ca scop familiarizarea tinerilor cu activitățile parlamentare, cu domeniul administrației publice locale și județene, cu sistemul de legiferare românesc.

Prof. dr. Camelia Gavrilă, deputat PSD Iași, inițiatoarea programului Școala Politică Iași XXI, a avut o preocupare constantă  în ceea ce privește devenirea și  formarea profesională a tinerilor. Prin numeroasele declarații politice și dialoguri cu ministerele de resort a susținut legi și proiecte, precum: Legea Internshipului în Parlamentul României, programul de dezvoltare „Investește în tine”- ce are ca scop susținerea financiară și a studenților pentru finalizarea studiilor, cumularea categoriilor de burse ale  elevilor, reconfigurări curriculare, aspecte legate de educație și cultură, programe sociale etc. Toate acestea se regăsesc în declarații politice, intervenții publice și rapoarte de activitate.

Școala Politică Iași XXI, program aflat la ediția a III-a, demonstrează faptul că deputatul ieșean susține concret și consecvent proiecte destinate dezvoltării și formării tinerilor, prin oferirea unor burse studenților ieșeni și printr-un program intens de activități pe o perioada de 3 luni. Activitățile în cadrul programului sunt numeroase, iar studenții înscriși și acceptati au posibilitatea de a cunoaște, din perspectivă practică, elemente ce țin de domeniul parlamentar, redactarea inițiativelor legislative, structura  declarațiilor politice, semnificațiile interpelărilor  și ale comunicărilor publice etc., elemente de public speaking, de marketing politic, comunicare cu mass-media sau comunicare cu instituțiile partenere.

Programul este adresat tinerilor ieșeni, cu precădere studenților înscriși la ciclurile de licență și master în cadrul universităților din Iași, cu domeniul de studiu științele politice, științele comunicării, științele administrative, jurnalism, științe juridice sau alte domenii apropiate.
 

Pentru Școala Politică Iași XXI, ediția a III-a 2018, studenții interesați se pot înscrie online, accesând urmatorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeK7isHWLN3A3FGcARHo2hIqxos_QGjmu_TNK02ZmrglQzoQQ/viewform

Programul activităților ce urmează a fi desfășurate în cadrul proiectului propune următorul calendar:

    21 octombrie - 04 noiembrie – înscrierea candidaţilor;

    05 noiembrie – 11 noiembrie  – selecția candidaților;

    12 noiembrie - 18 noiembrie – activități de cunoaștere;

    19 noiembrie – 27 ianuarie – activități în cadrul cabinetului parlamentar, experiențe administrative la nivel județean/national;

    28 ianuarie - 03 februarie – pregătirea portofoliului pentru finalizarea stagiului;

    04 februarie - 10 februarie – vizită de studiu la Parlament;

    11 februarie -17 februarie – colocviu de susținere și premierea participanţilor la ediția a III-a.

În timpul activităților studenții vor avea o bursă lunară oferită de deputatul ieșean, iar în semn de apreciere pentru buna implicare în activitățile programului,  la final de stagiu tinerii vor bneficia de o vizită instituțională, la Parlamentul României, timp de două zile, vizită finanțată de deputat Camelia Gavrilă.

Până acum, aproximativ 20 de studenți au fost selectați în cadru primelor două ediții, din peste 100 de candidați interesați, iar feedback-ul lor reprezintă dovada clară că Școala Politică Iași XXI reprezintă o oportunitate de dezvoltare pentru tinerii preocupați de acest domeniu.

În urma vizitei la Parlamentul României, vizită ce ne-a fost oferită gratuit în cadrul Școlii Politice Iași XXI, toate așteptările s-au transformat într-o experiență inedită. Simplele planuri au devenit aspirații, colegii au devenit amici și ideile au fost concretizate în dezbateri pline de conținut. Școala Politică Iași XXI depășește treptat orice așteptare pe care am avut-o initial și aș încuraja fără reținere orice student implicat să aplice la următoarele ediții.”, a transmis Irene Drăgan, studentă la Facultatea de Drept – U.A.I.C, participantă la prima ediție a Școlii Politice IAȘI XXI.

"Experiența de lucru alături de doamna deputat Camelia Gavrilă a fost una benefică, un demers interesant pentru a înțelege modul în care se dezbat inițiative, se evaluează proiecte sau modul cum legiuitorul formulează probleme de interes național.     Astfel, am simțit că se adâncesc sensurile programului Școala Politică Iași XXI și s-a creat un simbolic liant între studenți și parlamentari", a transmis Paul Gologan, student la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice – U.A.I.C, participant la a doua ediție a Școlii Politice IAȘI XXI.

Deputatul ieșean prof. dr.  Camelia Gavrilă afirmă că: „suntem la a treia ediție a acestui proiect, iar pasiunea începutului s-a păstrat, din dorința de a stimula implicarea studenților în activități civice, politice, parlamentare, pentru a-și valorifica energia, cunoștințele și creativitatea. Am considerat mereu că un parlamentar trebuie să își îndeplinească responsabilitățile prin demersuri legislative, activități eficiente, implicare și acțiune,  dar în aceeași măsură trebuie să ofere proiecte și oportunități concrete pentru dezvoltarea comunității, formarea noilor generații și pregătirea tinerilor pentru o viitoare profesie, dar și pentru înțelegerea și receptarea obiectivă a fenomenelor politice naționale și internaționale. Școala Politică Iași XXI reprezintă un proiect devenit deja tradiție în cadrul activității mele parlamentare, îi aștept cu bucurie pe studenți să se înscrie și să participe în cadrul unui program care le va oferi cu siguranță experiențe practice interesante”.

Pentru informaţii suplimentare:

www.cameliagavrila.com

https://www.facebook.com/scoalapolitica/

Cabinet parlamentar Deputat CAMELIA GAVRILĂ
Iași, Bulevardul Nicolae Iorga nr. 35, Bloc N1, parter
Telefon/Fax 0332 443 758, 0771 567 075

Marian DALBAN - consilier parlamentar
marian.dalban@gmail.com
0747159125


Deputat PSD de Iași
Prof. dr. Camelia GAVRILĂ
PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT,
ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.