Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presă

Școala Politică Iași XXI, ediția a III-a, 2018

- Internship la cabinetul parlamentar -

GALERIE
TB132
  • TB132
- +

Studenții ieșeni sunt așteptați să se înscrie până pe data de 04 NOIEMBRIE 2018 pentru un stagiu de internship la cabinetul parlamentar, pentru o experiență practică inedită,  proiect ce a demonstrat în primele două ediții că reprezintă un exemplu de bune practici în domeniu. Școala Politică Iași XXI este unul dintre primele proiecte de anvergură lansate la inițiativa deputatului Camelia Gavrilă, având ca scop familiarizarea tinerilor cu activitățile parlamentare, cu domeniul administrației publice locale și județene, cu sistemul de legiferare românesc.

Prof. dr. Camelia Gavrilă, deputat PSD Iași, inițiatoarea programului Școala Politică Iași XXI, a avut o preocupare constantă  în ceea ce privește devenirea și  formarea profesională a tinerilor. Prin numeroasele declarații politice și dialoguri cu ministerele de resort a susținut legi și proiecte, precum: Legea Internshipului în Parlamentul României, programul de dezvoltare „Investește în tine”- ce are ca scop susținerea financiară și a studenților pentru finalizarea studiilor, cumularea categoriilor de burse ale  elevilor, reconfigurări curriculare, aspecte legate de educație și cultură, programe sociale etc. Toate acestea se regăsesc în declarații politice, intervenții publice și rapoarte de activitate.

Școala Politică Iași XXI, program aflat la ediția a III-a, demonstrează faptul că deputatul ieșean susține concret și consecvent proiecte destinate dezvoltării și formării tinerilor, prin oferirea unor burse studenților ieșeni și printr-un program intens de activități pe o perioada de 3 luni. Activitățile în cadrul programului sunt numeroase, iar studenții înscriși și acceptati au posibilitatea de a cunoaște, din perspectivă practică, elemente ce țin de domeniul parlamentar, redactarea inițiativelor legislative, structura  declarațiilor politice, semnificațiile interpelărilor  și ale comunicărilor publice etc., elemente de public speaking, de marketing politic, comunicare cu mass-media sau comunicare cu instituțiile partenere.

Programul este adresat tinerilor ieșeni, cu precădere studenților înscriși la ciclurile de licență și master în cadrul universităților din Iași, cu domeniul de studiu științele politice, științele comunicării, științele administrative, jurnalism, științe juridice sau alte domenii apropiate.
 

Pentru Școala Politică Iași XXI, ediția a III-a 2018, studenții interesați se pot înscrie online, accesând urmatorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeK7isHWLN3A3FGcARHo2hIqxos_QGjmu_TNK02ZmrglQzoQQ/viewform

Programul activităților ce urmează a fi desfășurate în cadrul proiectului propune următorul calendar:

    21 octombrie - 04 noiembrie – înscrierea candidaţilor;

    05 noiembrie – 11 noiembrie  – selecția candidaților;

    12 noiembrie - 18 noiembrie – activități de cunoaștere;

    19 noiembrie – 27 ianuarie – activități în cadrul cabinetului parlamentar, experiențe administrative la nivel județean/national;

    28 ianuarie - 03 februarie – pregătirea portofoliului pentru finalizarea stagiului;

    04 februarie - 10 februarie – vizită de studiu la Parlament;

    11 februarie -17 februarie – colocviu de susținere și premierea participanţilor la ediția a III-a.

În timpul activităților studenții vor avea o bursă lunară oferită de deputatul ieșean, iar în semn de apreciere pentru buna implicare în activitățile programului,  la final de stagiu tinerii vor bneficia de o vizită instituțională, la Parlamentul României, timp de două zile, vizită finanțată de deputat Camelia Gavrilă.

Până acum, aproximativ 20 de studenți au fost selectați în cadru primelor două ediții, din peste 100 de candidați interesați, iar feedback-ul lor reprezintă dovada clară că Școala Politică Iași XXI reprezintă o oportunitate de dezvoltare pentru tinerii preocupați de acest domeniu.

În urma vizitei la Parlamentul României, vizită ce ne-a fost oferită gratuit în cadrul Școlii Politice Iași XXI, toate așteptările s-au transformat într-o experiență inedită. Simplele planuri au devenit aspirații, colegii au devenit amici și ideile au fost concretizate în dezbateri pline de conținut. Școala Politică Iași XXI depășește treptat orice așteptare pe care am avut-o initial și aș încuraja fără reținere orice student implicat să aplice la următoarele ediții.”, a transmis Irene Drăgan, studentă la Facultatea de Drept – U.A.I.C, participantă la prima ediție a Școlii Politice IAȘI XXI.

"Experiența de lucru alături de doamna deputat Camelia Gavrilă a fost una benefică, un demers interesant pentru a înțelege modul în care se dezbat inițiative, se evaluează proiecte sau modul cum legiuitorul formulează probleme de interes național.     Astfel, am simțit că se adâncesc sensurile programului Școala Politică Iași XXI și s-a creat un simbolic liant între studenți și parlamentari", a transmis Paul Gologan, student la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice – U.A.I.C, participant la a doua ediție a Școlii Politice IAȘI XXI.

Deputatul ieșean prof. dr.  Camelia Gavrilă afirmă că: „suntem la a treia ediție a acestui proiect, iar pasiunea începutului s-a păstrat, din dorința de a stimula implicarea studenților în activități civice, politice, parlamentare, pentru a-și valorifica energia, cunoștințele și creativitatea. Am considerat mereu că un parlamentar trebuie să își îndeplinească responsabilitățile prin demersuri legislative, activități eficiente, implicare și acțiune,  dar în aceeași măsură trebuie să ofere proiecte și oportunități concrete pentru dezvoltarea comunității, formarea noilor generații și pregătirea tinerilor pentru o viitoare profesie, dar și pentru înțelegerea și receptarea obiectivă a fenomenelor politice naționale și internaționale. Școala Politică Iași XXI reprezintă un proiect devenit deja tradiție în cadrul activității mele parlamentare, îi aștept cu bucurie pe studenți să se înscrie și să participe în cadrul unui program care le va oferi cu siguranță experiențe practice interesante”.

Pentru informaţii suplimentare:

www.cameliagavrila.com

https://www.facebook.com/scoalapolitica/

Cabinet parlamentar Deputat CAMELIA GAVRILĂ
Iași, Bulevardul Nicolae Iorga nr. 35, Bloc N1, parter
Telefon/Fax 0332 443 758, 0771 567 075

Marian DALBAN - consilier parlamentar
marian.dalban@gmail.com
0747159125


Deputat PSD de Iași
Prof. dr. Camelia GAVRILĂ
PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT,
ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri