Advertorial

Școala Primară Lorelay din Iași, manifestare cu succes la nivel internațional

vineri, 08 martie 2019, 02:50
3 MIN

Mărțișorul a adus în dar elevilor și cadrelor didactice din Lorelay surprize, satisfacții, experiențe și schimb cultural.

Timp de o săptămână, profesori și muzicieni  din Germania, Italia și Grecia au desfășurat activități împreună cu elevii Școlii Primare Lorelay din Iași.

Cum școala noastră este axată foarte mult pe dezvoltarea capacității de comunicare în limbi străine, dezvoltare personală și dezvoltarea abilităților practice, prezența unor profesori străini i-a făcut pe copii să conștientizeze importanța eforturilor pe care ei le-au făcut până în prezent în școală, examenele Cambridge susținute, limba engleză și limba germană, exprimarea prin artă, etc.

Chiar dacă majoritatea elevilor noștri au avut ocazia de a merge cu părinții în străinătate și poate și-au folosit mai mult sau mai puțin abilitățile de comunicare, interacțiunea directă cu străini, chiar în școală, a contat in mod deosebit. Lecțiile, activitățile și jocurile au fost organizate în așa fel încât toți copiii au interacționat cu profesorii în limba engleză. Emoțiile asociate reușitei au adăugat multă energie și satisfacție elevilor școlii noastre ajutându-i să înțeleagă mai bine finalitatea pregătirii lor la nivelul limbilor străine” ne spune directorul școlii.

S-a constatat o puternică implicare a copiilor, un nivel ridicat de energie și motivație din partea celor mici dar și a cadrelor didactice. Elevii din Lorelay, în special cei de la clasele mari, se exprimă fluent și fără inhibiție în limba engleză, aspecte sesizate deja de partenerii școlii.

Un important moment a fost cel artistic, care a avut loc la Palatul Copiilor din Iași. Conform obiectivelor și sarcinilor stabilite în cadrul programului, elevii împreună cu toți profesorii implicați în proiect au oferit părinților și vizitatorilor un spectacol de muzică și dans inspirat din folclorul statelor partenere.

În premieră, elevii au fost acompaniați de un cvintet format din studenți ai Conservatorului din Iași, dirijor Marco Rubino, din Italia. De asemenea, corul de copii a fost dirijat pe rând de reprezentanți ai țărilor partenere. Spectacolul a fost o reușită ceea ce-i motivează pe copii să facă eforturi în continuare și să se pregătească pentru următorul moment din Italia.

În luna mai 2019, 12 elevi din Lorelay, însoțiți de cadre didactice, vor merge în Italia la școala din Cumiana, în apropiere de Torino. Toate costurile necesare sunt sprijinite de Comisia Europeană prin programul de schimb interșcolar Erasmus+ KA229, 2018-2020.

Se vor întâlni cu elevi ai școlilor partenere și pe lângă activitățile desfășurate în comun, cu ceilalți elevi și profesori, pe lângă surprizele, provocările și satisfacțiile de care vor avea parte, vor participa la un spectacol multicultural, la care vor asista părinți, invitați și oficialități. Corul va fi acompaniat de o orchestră. Vor fi  aproximativ 60 de elevi din Germania, Italia, Grecia și România. Le dorim succes și să urmărim  deocamdată manifestarea artistică de la Palatul Copiilor.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii