Şcoală specială ieşeană într-un proiect România-Bulgaria-Croaţia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 28.02.2021

Şcoală specială ieşeană într-un proiect România-Bulgaria-Croaţia

GALERIE
scoala Constantin Paunescu
  • scoala Constantin Paunescu
- +

Şoala Specială „Constantin Păunescu“ va implementa începând din această lună proiectul „Together is better!“ în cadrul programului European Eramus^, proiect care are drept scop creşterea oportunităţilor de relaţionare a 24 de tineri cu dizabilităţi şi fără dizabilităţi de la şcoala ieşeană şi de la instituţiile partenere din Bulgaria şi Croaţia. 

Proiectul, în valoare de aproape 16.000 de euro, se va desfăşura pe perioada a nouă luni, până la finalul lunii octombrie. „Evidenţiem faptul că instituţia noastră este singura şcoală din ţară care a aplicat pentru acest tip de proiect şi a primit finanţare. Obiectivele specifice ale proiectului sunt dezvoltarea competenţelor de comunicare ale tinerilor, verbală, nonverbală şi paraverbală, îmbunătăţirea cunoştinţelor tinerilor proveniţi din România, Bulgaria, Croaţia cu privire la alte culturi şi realizarea unui material video pentru promovarea incluziunii sociale“, au specificat reprezentanţii Şcolii „Constantin Păunescu“. În cadrul proiectului, tinerii participanţi vor petrece 7 zile în staţiunea Durău, unde vor participa la o serie de activităţi menite să crească gradul de interacţiune şi să faciliteze schimburile interculturale. „Toate activităţile urmăresc promovarea diversităţii şi integrarea în societate a tinerilor cu dizabilităţi“, au adăugat reprezentanţii şcolii ieşene. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.