SCOP-ul Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Comunicat de presă

SCOP-ul Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza”

GALERIE
62242606_885960948433562_3417759752376025088_o
  • 62242606_885960948433562_3417759752376025088_o
- +

Pe 10 iunie 2019, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, din Iași a organizat a doua activitate din cadrul proiectului SCOP – Școală, Comunitate, Oportunitate, Participare, sub forma unui Flashmob, în care au fost antrenați 100 de copii, îndrumați de profesori ce provin din zece școli și licee ieșene.

Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” este școala inițiatoare și coordonatoare a proiectului, iar partenerii săi sunt Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi”, Liceul  Tehnologic de Transporturi și Construcții, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu”, Liceul  Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”,  Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu”,  Podu Iloaiei, Școala Gimnazială „Iacob Negruzzi”, Trifești, Școala Profesională ,,Ionel Teodoreanu”, Victoria, Școala Profesională Holboca.

În Parcul Pallas Mall, cei 100 de elevi implicați în eveniment au promovat  o modalitate originală, inedită, de a face educație prin dans și au demonstrat, astfel, că școala poate oferi o alternativă fiecărui elev. Scopul proiectului inițiat de Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, din Iași este combaterea absenteismului, prin intermediul educației non-formale, modalitate subtilă de a atrage elevii către școală, către o lume nouă, deschisă la schimbare și evoluție, la modernizare. Adaptarea școlii la nevoile elevilor este o necesitate, iar proiectul SCOP, inițiat și coordonat de doamna profesor Cornelia Toader și de doamna bibliotecar Rodica Năstase, având sprijinul conducerii școlii, reprezentată de prof. ing. Victor Bibire și prof. Cristina Maria Bida, este o cale către sufletele tuturor celor care trebuie convinși că școala este singura soluție către un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi!  

Proiectul SCOP dorește să dezvolte capacitatea de a comunica și de a interrelaționa, de a-i determina pe elevi să intre în contact cu colegii lor din alte școli, de a-i face să învețe, să se dezvolte armonios în plan comportamental și spiritual, grație non-formalului. Fiecare adolescent trebuie să conștientizeze că el poate fi util societății în care trăiește, iar activitățile originale și neconvenționale își propun să implice toți elevii din școlile implicate, pentru a-i face să înțeleagă cât de important este să vii la școală, să faci parte dintr-o comunitate, să ai un SCOP în viață, pentru ca absenteismul și abandonul școlar să dispară treptat în negura uitării. 

Să nu uităm că - Școala este locul în care ne descoperim SCOPUL în viață! 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.