Zeci de maşini din Iaşi au fost vandalizate. Poliţişti în civil pândesc parcările. De ce sunt furate catalizatoarele?
De altfel, în ultimile zile, tot Iasul a auzit de patania unor ieseni din Alexandru care s-au (...)
citeste totvineri, 27.01.2023
Politehnica Iaşi a încheiat cu o victorie parcursul din 2022 pe teren propriu, trupa antrenată de Leo Grozavu trecând sâmbătă, cu 1-0, de Dinamo Bucureşti, o grupare în degringoladă din toate punctele de vedere: financiar, resurse umane, juridic, sportiv etc.
Succesul era aşteptat de toată lumea, ţinând cont de diferenţele uriaşe dintre cele două cluburi, bugetul mult mai mare al Iaşului generând un lot mult superior faţă de cel al bucureştenilor.
Astfel, Poli a mizat pe jucători cu sute de meciuri în Liga I, plătiţi mai bine ca în eşalonul de elită, în timp ce glorioasa trupă dinamovistă de altă dată a fost alcătuită acum dintr-un junior (Oncescu), patru jucători sub 21 de ani (Giafer, Bani, Borcea şi Şerban), un fotbalist dat afară de Iaşi (I. Roşu), doi care, practic, au terminat-o de ceva vreme cu fotbalul (Patriche şi Buhăescu) şi trei străini de mâna a doua.
Într-un astfel de cadru, succesul gazdelor nu a mirat pe nimeni. Mirarea a apărut doar ca urmare a aspectului general al meciului, lipsit, exceptând execuţia lui Hlistei de la gol, de spectacol. Tonul estetic al jocului a fost generat de ieşeni, care au pus accent pe agresivitate, chiar intimidarea adversarului, lucru recunoscut şi de Grozavu.
Determinarea maximă a gazdelor a tăiat rapid aripile cruzilor bucureşteni, care nu au mai etalat jocul deschis, cu multe ocazii de gol, din alte partide. Dar cum nici Poli nu a excelat pe fază ofensivă, disputa a fost extrem de săracă în faze de poartă. Acest lucru a fost pregnant mai ales în primul act, în care, de pildă, gazdele nu au fost în stare să tragă pe poartă!
Iaşul a jucat pragmatic în actul secund. A ieşit de la cabine cu motoarele turate, a înscris repede, apoi a închis meciul. În paranteză fie spus, faza golului a caracterizat perfect haosul de la Dinamo: Harrison a fost uitat singur în careu, de unde a centrat nestingherit, iar Hlistei a reluat neavând pe nimeni în jurul lui, deşi oaspeţii aveau opt jucători în careul lor!
Revenim la modul în care Poli a jucat. Faptul că după gol Iaşul nu a mai avut nicio tentativă serioasă ofensivă, nici măcar pe contraatac, deşi culoarele erau uriaşe, a surprins chiar mai mult decât lipsa ocaziilor clare din primul act. Mai deranjant pentru mulţi a fost însă modul în care au curs ultimele minute, în care Iaşul a etalat întreg arsenalul de trageri de timp.
Acest lucru a adâncit fractura între cele două curente de opinii care s-au conturat şi până la 1-0 în rândul suporterilor. Când unii erau încântaţi de nivelul determinării, iar alţii şi-ar fi dorit şi spectacol în faţa unei trupe şubrede. De partea primei baricade au trecut şi cei care s-au arătat mulţumiţi de rezultat, în special partizanii principiului “scopul scuză mijloacele”.
Alţii, chiar mulţumiţi de victorie, s-au arătat iritaţi de faptul că Iaşul nu numai că s-a chinuit să treacă de o echipă modestă (la statistică Poli s-a impus clar doar la şuturi în afara porţii, 3-0, la şuturi pe poartă şi cornere raportul fiind egal, 3-3, sau echilibrat, 6-5, aspectul general a fost iarăşi echilibrat), dar a şi apelat pentru atingerea obiectivului, din plin, la simulări, mingi bubuite şi alte elemente de fragmentare a jocului.
Astfel, nu numai că fotbalul şampanie nu a fost văzut deloc, dar şi timpul de joc efectiv a fost extrem de scăzut.
Dincolo de controversele legate de gusturi, Poli şi-a atins obiectivul. Iar cele trei puncte care rămân la finalul partidei păstrează Politehnica pe un culoar bun înaintea ultimei reprezentaţii a anului, care va avea loc sâmbătă, în deplasare, cu modesta Unirea Constanţa.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Proiect de ordin: Cursurile şcolare încep în 11 septembrie şi se încheie în 21 iunie
Românul criminal în serie. Ucidea cu ciocanul de șnițele. A jurat răzbunare la 80 de ani
Incendiu la locomotiva unui tren cu 22 de vagoane pline cu biocombustibil lichid
Unde investeşti în criză. „Refugiu” în imobiliare, aur şi economisire. Afacerile care aduc bani
O nouă tehnologie de terapie antiinflamatorie ce i-a entuziasmat pe toți specialiștii lumii MSK (P)
Un județ din România, pe locul 5 în lume la categoria cele mai ospitaliere zone turistice
Proces celular care poate duce la moartea sau regenerarea celulelor stem
Învățătoare bătută de mama unei eleve la o școală din municipiul Botoșani
E timpul să înveți engleza, limba de circulație internațională! (P)
25 de judeţe şi Bucureşti sub cod galben de ninsoare şi viscol până sâmbătă seara. Polei în Moldova
Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!
Politehnica a adus un internaţional de 20 de ani crescut în Italia. Iaşul a trecut Prutul
I-a tăiat faţa în trafic şi a sărit la bătaie. Scandalul s-a terminat cu o condamnare
Tânără de 21 de ani, condamnată pentru un accident mortal. Lipsa de experienţă!
Pot mare la Primărie: se împart 200 milioane de lei. Un contract mare la stârpitul căpuşelor
Un Caritas cu mobilă. 114 plângeri de înșelăciune la adresa Bismobil Kitchen
Gripa încă face victime la Iaşi. 40% dintre cei depistaţi cu gripă au nevoie de internare
Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la Casa Muzeelor din Iaşi
Gradul de lăcomie al medicului șpăgar de la Oncologie Suceava: bani și cadouri la fiecare 15 minute
Guvernul ia în calcul să subvenţioneze din nou carburanţii, după scumpirile din ultima perioadă
Elena Rybakina a învins-o pe Victoria Azarenka şi este prima finalistă de la Australian Open
Ioan Alexandru TOFANOPENAI: despre viitorul luminos al şcolii |
Alexandru CĂLINESCUConservator? De ce nu… |
Neculai SEGHEDINIoT |
pr. Constantin STURZU„Dezumanizarea” femeii Canaanence |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.