anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Scopul scuză mijloacele? Fractură între opiniile suporterilor după succesul machiavelic cu ce a rămas din Dinamo

GALERIE
poli
 • poli
- +

Politehnica Iaşi a încheiat cu o victorie parcursul din 2022 pe teren propriu, trupa antrenată de Leo Grozavu trecând sâmbătă, cu 1-0, de Dinamo Bucureşti, o grupare în degringoladă din toate punctele de vedere: financiar, resurse umane, juridic, sportiv etc.

Succesul era aşteptat de toată lumea, ţinând cont de diferenţele uriaşe dintre cele două cluburi, bugetul mult mai mare al Iaşului generând un lot mult superior faţă de cel al bucureştenilor.

Astfel, Poli a mizat pe jucători cu sute de meciuri în Liga I, plătiţi mai bine ca în eşalonul de elită, în timp ce glorioasa trupă dinamovistă de altă dată a fost alcătuită acum dintr-un junior (Oncescu), patru jucători sub 21 de ani (Giafer, Bani, Borcea şi Şerban), un fotbalist dat afară de Iaşi (I. Roşu), doi care, practic, au terminat-o de ceva vreme cu fotbalul (Patriche şi Buhăescu) şi trei străini de mâna a doua.

Într-un astfel de cadru, succesul gazdelor nu a mirat pe nimeni. Mirarea a apărut doar ca urmare a aspectului general al meciului, lipsit, exceptând execuţia lui Hlistei de la gol, de spectacol. Tonul estetic al jocului a fost generat de ieşeni, care au pus accent pe agresivitate, chiar intimidarea adversarului, lucru recunoscut şi de Grozavu.

Determinarea maximă a gazdelor a tăiat rapid aripile cruzilor bucureşteni, care nu au mai etalat jocul deschis, cu multe ocazii de gol, din alte partide. Dar cum nici Poli nu a excelat pe fază ofensivă, disputa a fost extrem de săracă în faze de poartă. Acest lucru a fost pregnant mai ales în primul act, în care, de pildă, gazdele nu au fost în stare să tragă pe poartă!

Iaşul a jucat pragmatic în actul secund. A ieşit de la cabine cu motoarele turate, a înscris repede, apoi a închis meciul. În paranteză fie spus, faza golului a caracterizat perfect haosul de la Dinamo: Harrison a fost uitat singur în careu, de unde a centrat nestingherit, iar Hlistei a reluat neavând pe nimeni în jurul lui, deşi oaspeţii aveau opt jucători în careul lor!

Revenim la modul în care Poli a jucat. Faptul că după gol Iaşul nu a mai avut nicio tentativă serioasă ofensivă, nici măcar pe contraatac, deşi culoarele erau uriaşe, a surprins chiar mai mult decât lipsa ocaziilor clare din primul act. Mai deranjant pentru mulţi a fost însă modul în care au curs ultimele minute, în care Iaşul a etalat întreg arsenalul de trageri de timp.

Acest lucru a adâncit fractura între cele două curente de opinii care s-au conturat şi până la 1-0 în rândul suporterilor. Când unii erau încântaţi de nivelul determinării, iar alţii şi-ar fi dorit şi spectacol în faţa unei trupe şubrede. De partea primei baricade au trecut şi cei care s-au arătat mulţumiţi de rezultat, în special partizanii principiului “scopul scuză mijloacele”.

Alţii, chiar mulţumiţi de victorie, s-au arătat iritaţi de faptul că Iaşul nu numai că s-a chinuit să treacă de o echipă modestă (la statistică Poli s-a impus clar doar la şuturi în afara porţii, 3-0, la şuturi pe poartă şi cornere raportul fiind egal, 3-3, sau echilibrat, 6-5, aspectul general a fost iarăşi echilibrat), dar a şi apelat pentru atingerea obiectivului, din plin, la simulări, mingi bubuite şi alte elemente de fragmentare a jocului.

Astfel, nu numai că fotbalul şampanie nu a fost văzut deloc, dar şi timpul de joc efectiv a fost extrem de scăzut.

Dincolo de controversele legate de gusturi, Poli şi-a atins obiectivul. Iar cele trei puncte care rămân la finalul partidei păstrează Politehnica pe un culoar bun înaintea ultimei reprezentaţii a anului, care va avea loc sâmbătă, în deplasare, cu modesta Unirea Constanţa. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.