Scrisoare deschisă a Primăriei Municipiului Iaşi cu privire la situaţia Hotelului Traian
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Drept la replică la articolul publicitar „Primăria Iaşi vrea să închidă un celebru hotel proiectat de Gustave Eiffel“ apărut în Ziarului de Iaşi

Scrisoare deschisă a Primăriei Municipiului Iaşi cu privire la situaţia Hotelului Traian

GALERIE
traian_hotel
  • traian_hotel
- +

Primăria Municipiului Iaşi respinge categoric acuzaţiile calomnioase aduse în presă de către conducerea Hotelului Traian.
Monumentele istorice ale oraşului nostru sunt în permanenta atenţie a municipalităţii, ca dovadă fiind sumele considerabile investite în proiectele care conservă şi pun în valoare centrul vechi şi istoric al oraşului nostru.
Primăria Municipiului Iaşi respinge sofismele ieftine ale grupului de afaceri controlat de către Dănuţ Prisecariu şi subliniază diferenţa între respectul faţă de un monument istoric şi o afacere privată, condusă cu mai multă sau mai puţină pricepere de către administratorii temporari. Din contra, tocmai respectul faţă de monumentul respectiv, în speţă Hotel Traian, ar fi trebuit să oblige conducerea societăţii comerciale să acorde mai multă respect faţă de situaţia imobilului.

Stimaţi ieşeni,

Primăria Municipiului Iaşi este un partener onest al oricărui investitor privat care creează locuri de muncă şi pune în valoare patrimoniul oraşului. Dar nu putem ceda presiunilor unei grupări economico-politice cu interese personale şi pecuniare în centrul istoric al Iaşului.
Atragem atenţia că patronatul societăţii care administrează Hotel Traian are, în momentul de faţă, datorii de 213.478 lei (peste 2,13 miliarde de lei vechi) către autorităţile locale şi centrale! Datorii pe care refuză cu obstinaţie să le achite!
Poate aşa se explică atacurile furibunde ale postului de televiziune TeleM Iaşi, patronat de acelaşi om de afaceri, la adresa Primăriei Municipiului Iaşi, dar şi a altor autorităţi locale şi centrale!

Nu vom transforma Piaţa Unirii în parcarea lui Dănuţ Prisecariu!

În altă ordine de idei, municipalitatea ieşeană nu a refuzat niciodată dialogul cu administraţia Hotelului Traian. Dimpotrivă. De ani şi ani de zile, s-a sugerat actualei conduceri să identifice o soluţie pentru ca problema parcării hotelului să fie rezolvată. Sugestiile noastre s-au transformat în rugăminţi şi insistenţe, actualul patronat refuzând să ofere un răspuns concret.
În paralel, grupul de afaceri condus de Dănuţ Prisecariu a făcut presiuni prin intermediul canalului media deţinut pentru a transforma Piaţa Unirii, monument istoric, într-o parcare subterană dedicată doar propriului hotel.
Cu acest lucru nu am fost şi nu vom fi niciodată de acord! Piaţa Unirii este un simbol al istoriei Iaşului, iar Primăria nu va face nicio concesie în faţa intereselor pecuniare ale unora.
Facem precizarea că, în aceeaşi locaţie, Hotel Unirea a fost de acord să plătească o sumă importantă pentru a folosi, temporar, câteva locuri de parcare, obligându-se în schimb să investească în construcţia unei proprii parcări subterane, lângă sediul Stării Civile. Este un exemplu de bună practică şi bună-credinţă în relaţia dintre municipalitate şi mediul de afaceri onest.
În plus, conducerea Hotelului Traian a avut ocazia să participe activ la investiţia în parcarea subterană de lângă Starea Civilă, pentru a beneficia de locuri de parcare - iniţiativă refuzată inexplicabil şi fără motive serioase.

Dănuţ Prisecariu - un duşman al proiectelor Iaşului

Respectul faţă de un monument istoric se arată prin fapte, nu prin vorbe. Reamintim că grupul de firme condus de Dănuţ Prisecariu este cel responsabil de devalizarea şi distrugerea unui alt simbol al Iaşului: Hanul „Trei Sarmale“ din Bucium.
În ceea ce priveşte locurile de parcare, pe vremea când deţinea Magazinul Moldova şi a propus extinderea şi transformarea acestuia într-un mall, dl. Prisecariu s-a obligat prin contract să investească în amenajarea unei parcări subterane. Municipalitatea a făcut, cu bună credinţă, toate demersurile necesare (inclusiv reorganizarea circulaţiei publice în zonă) pentru a facilita investiţia. Nici până în momentul de faţă parcarea promisă de dl. Prisecariu nu există!
Dar cel mai mare rău făcut Iaşului de către grupul de afacerişti controlat de Dănuţ Prisecariu a constat în nenumăratele piedici puse cu o răutate inconştientă în calea realizării celei mai mari investiţii public-private din nord-estul României: ansamblul urbanistic Palas! Pentru a-şi proteja măruntele afaceri de comerţ şi retail, afaceristul menţionat a purtat prin tribunale zeci de oameni de bună credinţă, a ameninţat o investiţie de 250 milioane de euro şi a pus un pericol mii de noi locuri de muncă create în municipiul Iaşi.
În concluzie, Primăria Municipiului Iaşi îşi reafirmă respectul deosebit faţă de istoria Iaşului şi faţă de aceia care iubesc cu adevărat Iaşul. Tocmai din acest motiv nu vom ceda presiunilor ilegale şi oneroase ale unui grup de afacerişti incapabili să respecte legea şi să performeze în condiţii de competiţie onestă.

Conducerea Primăriei Municipiului Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.