anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

Scrisoare deschisă adresată cadrelor didactice din județul IAȘI (P)

GALERIE
costel_alexe
 • costel_alexe
- +

Stimați și iubiți dascăli,

Vă scriu aceste gânduri cu emoție, ca ieșean, părinte și fost elev.

Știu foarte bine că ultimele luni pe care le-ați traversat nu au fost ușoare. Ați trecut prin cea mai lungă perioadă de învățare petrecută în afara clasei și a școlii. Știu că ați fost îngrijorați și preocupați zilnic de elevii dumneavoastră, adică de copiii noștri, ai tuturor. Cunosc foarte bine eforturile pe care le-ați depus pentru ca orele petrecute cu elevii în timpul acestei perioade de pandemie să se desfășoare eficient.

Sunt, ca cei mai mulți dintre dumneavoastră, tată și părinte. Știu că a fost dificil pentru noi toți și pentru Dvs. și mai mult, ca părinți și dascăli, să ne obișnuim cu noua situație: copiii au stat departe de școală atâtea luni, iar supravegherea lor și atenția acordată au necesitat un efort considerabil.

Gândul meu de sincer, de prețuire și recunoștință, se îndreaptă către dumneavoastră, dascălii noștri dăruiți profesiei didactice.

Sunt conștient de dificultățile prin care ați trecut, dar și de faptul că, în acest context atât de dificil, multe probleme s-au acumulat. Cu toate acestea, responsabilitatea comună pe care ați demonstrat-o, din plin, în această perioadă, precum și efortul pe care l-ați făcut, de a descoperi și aplica noi resurse și strategii de adaptare la evoluții imprevizibile, au condus la apariția unui uriaș potențial de solidaritate.            

Dovada cea mai edificatoare a implicării și dăruirii dumneavoastră constă atât în continuarea demersurilor de excelență educațională, cât și în rezultatele bune și foarte bune obținute de absolvenți la examenele naționale. A fost practic o mobilizare fără precedent, pentru a-i sprijini pe elevi. Ați făcut-o dedicat, creativ, prin acordarea de suport informațional, motivațional și afectiv consistent, în perspectiva susținerii examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Pe acest fond, realitatea cu care ne confruntăm zi de zi arată că misiunea școlii este din ce în ce mai complexă. Iar rolul Dvs. este fundamental pentru societate și cetățenii săi!

Știm cu toții, de asemenea, că astăzi, acest început de an școlar 2020-2021 va pune, din nou, la încercare școlile și pe oamenii lor. Avem însă, în același timp, convingerea că, prin grija și implicarea dumneavoastră, la care se va adăuga sprijinul nostru real materializat în programele și proiectele guvernamentale aflate deja în derulare, vom depăși împreună această perioadă dificilă.

Pentru mine rămâneți un model de determinare, implicare, rezistență și creativitate, calități care fac din profesori adevărați învingători. Iar acest lucru este acum mai evident ca niciodată! Nimic nu ne face mai mândri decât lucrurile extraordinare pe care dumneavoastră, dascălii noștri dedicați, le-ați făcut și le faceți, în această perioadă, pentru elevi, pentru școală, pentru copiii noștri!

Pentru toate acestea, vă mulțumesc cu recunoștință, doamnelor și domnilor profesori și educatori!

Costel ALEXE

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Iași

 

Comandat de Partidul Național Liberal - filiala Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200012

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.