Scrisoare deschisă adresată domnului primar independent Mihai Chirica
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 28.11.2020

Advertorial

Scrisoare deschisă adresată domnului primar independent Mihai Chirica

GALERIE
citea
  • citea
- +

În ultima vreme, mass-media a avut pe ordinea de zi, cu prioritate, încercarea dumneavoastră de a determina rezilierea contractului de închiriere pe care administrația ieşeană l-a încheiat cu Partidul Social Democrat, în baza legii şi cu votul plenului Consiliului Local Iaşi.

Ca membru al PSD încă din 1995, nu pot să nu mă întreb ce anume vă face să interpretați samavolnic legile, să forțați limitele logice ale contractelor și, mai ales, să vă  comportați ca un fiu care își dă părinții afară din casă fiindcă aceștia nu l-au consultat cu privire la oportunitatea zugrăvirii camerei în care a copilărit.      

Să fie oare dorința de a mai inventa un eveniment în care vreți să pozați în postura de oponent al PSD? Se poate! Ca orice figură publică aflată în stadiul de copilărie politică, dumneavoastră nu sunteți exponentul vreunei doctrine sau al vreunui curent de gândire, ci vă definiți doar ca opozant al PSD. Singura dumneavoastră cale de acțiune  este negarea ideilor și inițiativelor PSD, oricare sunt acestea.   

Să fie oare deja celebra dumneavoastră duplicitate, aceea care v-a făcut să descoperiți peste noapte că vă despart chestiuni fundamentale de un om pe care l-ați adulat în public mai bine de un deceniu și că locul teilor este totuși pe pietonal? Și asta e posibil, fiindcă, domnule primar independent, v-ați lăudat în presa ieşeană şi centrală că veți fi un susţinător al foştilor colegi de la organizaţia municipală Iaşi. Halal susținător!

Să fie oare o încercare de intimidare? Nici asta nu este exclus, pentru că nici măcar un copil nu ar crede în pretinsa coincidență dintre tentativa de evacuare din sediu a PSD și încercarea noastră de a readuce Consiliul Local la componența sa politică votată de ieșeni, demers la care vă opuneți ca să protejați un personaj apropiat de dumneavoastră.

Personal, cred însă că e o copilărie. Încercarea de a alunga PSD din sediul său tradițional este similară atitudinii unui copil care crede că, dacă ascunde stiloul cu care a scris un extemporal care i-a adus corigența, nota proastă nu va mai exista. Nu, domnule primar! PSD va continua să existe, să funcționeze și să câștige alegerile la Iași chiar dacă vreți să îl alungați undeva unde să nu îi vedeți zilnic sediul, sigla și lista aleșilor.

 

Domnule primar independent Mihai Chirica,  

 

Sunt membru de partid din anul 1995 şi am participat la numeroase bătălii politice coordonate de la sediul din bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt. Pentru toată urbea ieşeană este de notorietate faptul că Partidul Social Democrat - filiala Iaşi înseamnă, printre altele, şi sediul din locul deja consacrat, unde, fără nici un fel de probleme, organizația şi-a desfăşurat activitatea într-un mod cu totul onest.

Vă aduc aminte, domnule primar independent, că însăși funcţia publică pe care o deţineți a fost obţinută în urma unei strategii politice a PSD coordonată, la nivel judeţean, din acelaşi sediu.

Domnule primar independent, vă atrag de asemenea atenția că atitudinile de copil mofturos în care excelați în ultima vreme v-au adus o izolare fără precedent pe scena politică ieșeană. Sunteți prizonier în biroul din Palatul Roznovanu, de unde îi sfidați şi îi priviți dispreţuitor pe colegii de partid care au crezut în camaraderie și nu și-au imaginat că ați intrat în politică exclusiv din motive personale, pe cei care nu și-au imaginat că veți considera imensul patrimoniu al Iașului a fi doar propria cameră de joacă, în care, după toane, să stricați orice aveți chef.

Se spune, domnule primar independent al municipiului Iași, că în copilărie învățăm în primul rând să deosebim binele de rău. Se pare însă că, din punct de vedere politic, dumneavoastră nu ați depășit această vârstă și cred vă va fi extrem de greu să o faceți fiindcă vă deziceți într-un mod lipsit de onestitate de aceia care v-au inițiat cariera în administrație și în politică.     
  

 
Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.