Scrisoare deschisă adresată domnului primar independent Mihai Chirica
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Advertorial

Scrisoare deschisă adresată domnului primar independent Mihai Chirica

GALERIE
citea
  • citea
- +

În ultima vreme, mass-media a avut pe ordinea de zi, cu prioritate, încercarea dumneavoastră de a determina rezilierea contractului de închiriere pe care administrația ieşeană l-a încheiat cu Partidul Social Democrat, în baza legii şi cu votul plenului Consiliului Local Iaşi.

Ca membru al PSD încă din 1995, nu pot să nu mă întreb ce anume vă face să interpretați samavolnic legile, să forțați limitele logice ale contractelor și, mai ales, să vă  comportați ca un fiu care își dă părinții afară din casă fiindcă aceștia nu l-au consultat cu privire la oportunitatea zugrăvirii camerei în care a copilărit.      

Să fie oare dorința de a mai inventa un eveniment în care vreți să pozați în postura de oponent al PSD? Se poate! Ca orice figură publică aflată în stadiul de copilărie politică, dumneavoastră nu sunteți exponentul vreunei doctrine sau al vreunui curent de gândire, ci vă definiți doar ca opozant al PSD. Singura dumneavoastră cale de acțiune  este negarea ideilor și inițiativelor PSD, oricare sunt acestea.   

Să fie oare deja celebra dumneavoastră duplicitate, aceea care v-a făcut să descoperiți peste noapte că vă despart chestiuni fundamentale de un om pe care l-ați adulat în public mai bine de un deceniu și că locul teilor este totuși pe pietonal? Și asta e posibil, fiindcă, domnule primar independent, v-ați lăudat în presa ieşeană şi centrală că veți fi un susţinător al foştilor colegi de la organizaţia municipală Iaşi. Halal susținător!

Să fie oare o încercare de intimidare? Nici asta nu este exclus, pentru că nici măcar un copil nu ar crede în pretinsa coincidență dintre tentativa de evacuare din sediu a PSD și încercarea noastră de a readuce Consiliul Local la componența sa politică votată de ieșeni, demers la care vă opuneți ca să protejați un personaj apropiat de dumneavoastră.

Personal, cred însă că e o copilărie. Încercarea de a alunga PSD din sediul său tradițional este similară atitudinii unui copil care crede că, dacă ascunde stiloul cu care a scris un extemporal care i-a adus corigența, nota proastă nu va mai exista. Nu, domnule primar! PSD va continua să existe, să funcționeze și să câștige alegerile la Iași chiar dacă vreți să îl alungați undeva unde să nu îi vedeți zilnic sediul, sigla și lista aleșilor.

 

Domnule primar independent Mihai Chirica,  

 

Sunt membru de partid din anul 1995 şi am participat la numeroase bătălii politice coordonate de la sediul din bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt. Pentru toată urbea ieşeană este de notorietate faptul că Partidul Social Democrat - filiala Iaşi înseamnă, printre altele, şi sediul din locul deja consacrat, unde, fără nici un fel de probleme, organizația şi-a desfăşurat activitatea într-un mod cu totul onest.

Vă aduc aminte, domnule primar independent, că însăși funcţia publică pe care o deţineți a fost obţinută în urma unei strategii politice a PSD coordonată, la nivel judeţean, din acelaşi sediu.

Domnule primar independent, vă atrag de asemenea atenția că atitudinile de copil mofturos în care excelați în ultima vreme v-au adus o izolare fără precedent pe scena politică ieșeană. Sunteți prizonier în biroul din Palatul Roznovanu, de unde îi sfidați şi îi priviți dispreţuitor pe colegii de partid care au crezut în camaraderie și nu și-au imaginat că ați intrat în politică exclusiv din motive personale, pe cei care nu și-au imaginat că veți considera imensul patrimoniu al Iașului a fi doar propria cameră de joacă, în care, după toane, să stricați orice aveți chef.

Se spune, domnule primar independent al municipiului Iași, că în copilărie învățăm în primul rând să deosebim binele de rău. Se pare însă că, din punct de vedere politic, dumneavoastră nu ați depășit această vârstă și cred vă va fi extrem de greu să o faceți fiindcă vă deziceți într-un mod lipsit de onestitate de aceia care v-au inițiat cariera în administrație și în politică.     
  

 
Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.