Scrisoare deschisă adresată domnului primar independent Mihai Chirica
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Advertorial

Scrisoare deschisă adresată domnului primar independent Mihai Chirica

GALERIE
citea
  • citea
- +

În ultima vreme, mass-media a avut pe ordinea de zi, cu prioritate, încercarea dumneavoastră de a determina rezilierea contractului de închiriere pe care administrația ieşeană l-a încheiat cu Partidul Social Democrat, în baza legii şi cu votul plenului Consiliului Local Iaşi.

Ca membru al PSD încă din 1995, nu pot să nu mă întreb ce anume vă face să interpretați samavolnic legile, să forțați limitele logice ale contractelor și, mai ales, să vă  comportați ca un fiu care își dă părinții afară din casă fiindcă aceștia nu l-au consultat cu privire la oportunitatea zugrăvirii camerei în care a copilărit.      

Să fie oare dorința de a mai inventa un eveniment în care vreți să pozați în postura de oponent al PSD? Se poate! Ca orice figură publică aflată în stadiul de copilărie politică, dumneavoastră nu sunteți exponentul vreunei doctrine sau al vreunui curent de gândire, ci vă definiți doar ca opozant al PSD. Singura dumneavoastră cale de acțiune  este negarea ideilor și inițiativelor PSD, oricare sunt acestea.   

Să fie oare deja celebra dumneavoastră duplicitate, aceea care v-a făcut să descoperiți peste noapte că vă despart chestiuni fundamentale de un om pe care l-ați adulat în public mai bine de un deceniu și că locul teilor este totuși pe pietonal? Și asta e posibil, fiindcă, domnule primar independent, v-ați lăudat în presa ieşeană şi centrală că veți fi un susţinător al foştilor colegi de la organizaţia municipală Iaşi. Halal susținător!

Să fie oare o încercare de intimidare? Nici asta nu este exclus, pentru că nici măcar un copil nu ar crede în pretinsa coincidență dintre tentativa de evacuare din sediu a PSD și încercarea noastră de a readuce Consiliul Local la componența sa politică votată de ieșeni, demers la care vă opuneți ca să protejați un personaj apropiat de dumneavoastră.

Personal, cred însă că e o copilărie. Încercarea de a alunga PSD din sediul său tradițional este similară atitudinii unui copil care crede că, dacă ascunde stiloul cu care a scris un extemporal care i-a adus corigența, nota proastă nu va mai exista. Nu, domnule primar! PSD va continua să existe, să funcționeze și să câștige alegerile la Iași chiar dacă vreți să îl alungați undeva unde să nu îi vedeți zilnic sediul, sigla și lista aleșilor.

 

Domnule primar independent Mihai Chirica,  

 

Sunt membru de partid din anul 1995 şi am participat la numeroase bătălii politice coordonate de la sediul din bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt. Pentru toată urbea ieşeană este de notorietate faptul că Partidul Social Democrat - filiala Iaşi înseamnă, printre altele, şi sediul din locul deja consacrat, unde, fără nici un fel de probleme, organizația şi-a desfăşurat activitatea într-un mod cu totul onest.

Vă aduc aminte, domnule primar independent, că însăși funcţia publică pe care o deţineți a fost obţinută în urma unei strategii politice a PSD coordonată, la nivel judeţean, din acelaşi sediu.

Domnule primar independent, vă atrag de asemenea atenția că atitudinile de copil mofturos în care excelați în ultima vreme v-au adus o izolare fără precedent pe scena politică ieșeană. Sunteți prizonier în biroul din Palatul Roznovanu, de unde îi sfidați şi îi priviți dispreţuitor pe colegii de partid care au crezut în camaraderie și nu și-au imaginat că ați intrat în politică exclusiv din motive personale, pe cei care nu și-au imaginat că veți considera imensul patrimoniu al Iașului a fi doar propria cameră de joacă, în care, după toane, să stricați orice aveți chef.

Se spune, domnule primar independent al municipiului Iași, că în copilărie învățăm în primul rând să deosebim binele de rău. Se pare însă că, din punct de vedere politic, dumneavoastră nu ați depășit această vârstă și cred vă va fi extrem de greu să o faceți fiindcă vă deziceți într-un mod lipsit de onestitate de aceia care v-au inițiat cariera în administrație și în politică.     
  

 
Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.