anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Scrisoare deschisă adresată ieșenilor de președintele Consiliului Județean (P)

GALERIE
Maricel_Popa
  • Maricel_Popa
- +

Dragi ieșeni,

Știu că sunteți foarte ocupați, că serviciul, începerea anului școlar, pandemia sunt lucruri care vă preocupă în mod deosebit în această perioadă. Vă rog să vă faceți timp 2 minute pentru a citi acest scurt mesaj.

Am insistat mult ca această campanie electorală să se desfășoare în mod civilizat, cu dezbateri pe proiecte și viziuni de dezvoltare a Iașului. Am vrut să avem confruntări pe idei, pe opinii din care ieșenii să aibă de câștigat. Din păcate, adversarii mei politici nu își doresc o astfel de campanie. Ei nu au proiecte cu care să vină în fața oamenilor, nu au realizări, nici profesionale și nici personale. Ca urmare, apelează la tot felul de practici de sorginte sovietică și preferă o campanie murdară, o campanie de denigrare în care, din păcate, aruncă cu mizerie inclusiv în membri ai familiei mele. Țin să precizez că nu am nimic de ascuns și că am încredere totală în justiție. Știu că dacă este formulată o plângere, ea trebuie analizată și verificată. Orice plângere, oricât de aberantă ar fi, are drept consecință întocmirea unui dosar. Precizez că până acum nu am fost chemat, nu am fost informat, nu cunosc vreun demers de verificare care să aibă loc asupra mea.

Nu este prima dată când împotriva mea se fac reclamații la instituții de control. De fiecare dată mi-am susținut nevinovăția, iar organele de control au dispus în consecință. Unii așa înțeleg să facă politică, prin șantaj, presiune, plângeri penale, reclamații pe la toate instituțiile statului, intoxicări media și manipulări în presă, în mediul online.

Am fost verificat de procurorii DNA pentru că nu am vrut să accept lucrări de mântuială pe drumurile publice. După ani de cercetări, stres, de atacuri ale adversarilor politici, am primit decizia de clasare pentru toate faptele de care am fost acuzat.

Am avut dosar penal și în urma unei reclamații făcute de penelistul Mihai Chirica. Și în acest caz dosarul a fost clasat.

În această perioadă, instituția pe care am onoarea să o conduc se află pur și simplu sub un asediu al instituțiilor de control, de cele mai multe ori la sesizarea adversarilor politici. Pentru ei dă bine în presă și în ochii oamenilor faptul că Popa este cercetat, îi ajută să pună etichete. Consideră că publicul larg nu face diferența dintre a fi cercetat penal, adică obiectul unui dosar și a fi urmărit penal, când apar indicii de vinovăție.

Denunț această campanie mizerabilă dusă împotriva mea și a familiei mele de adversari politici, de campanii agresive de presă duse de trusturi implicate direct în campania electorală.

În momentul în care am intrat în politică, mi-am asumat și astfel de atacuri, dar familia mea nu trebuie să sufere pentru că ministrul drujbar Costel Alexe vrea neapărat să fie președinte de Consiliu Județean.

Fac încă un apel la Costel Alexe. Chiar dacă nu este ieșean, trebuie să înțeleagă că Iașul este capitala culturală a României. Acum trebuie să încerce să se ridice la un alt nivel cultural, spiritual. El trebuie să vină în fața oamenilor cu decență, trebuie să explice de ce nu a făcut nimic pentru Iași pe parcursul a două mandate de deputat, de ce taie pădurile seculare ale Iașului și ale României!

Cu prietenie și considerație,

Maricel Popa,

Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.