Scrisoare deschisă adresată ieșenilor de președintele Consiliului Județean (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Scrisoare deschisă adresată ieșenilor de președintele Consiliului Județean (P)

GALERIE
Maricel_Popa
  • Maricel_Popa
- +

Dragi ieșeni,

Știu că sunteți foarte ocupați, că serviciul, începerea anului școlar, pandemia sunt lucruri care vă preocupă în mod deosebit în această perioadă. Vă rog să vă faceți timp 2 minute pentru a citi acest scurt mesaj.

Am insistat mult ca această campanie electorală să se desfășoare în mod civilizat, cu dezbateri pe proiecte și viziuni de dezvoltare a Iașului. Am vrut să avem confruntări pe idei, pe opinii din care ieșenii să aibă de câștigat. Din păcate, adversarii mei politici nu își doresc o astfel de campanie. Ei nu au proiecte cu care să vină în fața oamenilor, nu au realizări, nici profesionale și nici personale. Ca urmare, apelează la tot felul de practici de sorginte sovietică și preferă o campanie murdară, o campanie de denigrare în care, din păcate, aruncă cu mizerie inclusiv în membri ai familiei mele. Țin să precizez că nu am nimic de ascuns și că am încredere totală în justiție. Știu că dacă este formulată o plângere, ea trebuie analizată și verificată. Orice plângere, oricât de aberantă ar fi, are drept consecință întocmirea unui dosar. Precizez că până acum nu am fost chemat, nu am fost informat, nu cunosc vreun demers de verificare care să aibă loc asupra mea.

Nu este prima dată când împotriva mea se fac reclamații la instituții de control. De fiecare dată mi-am susținut nevinovăția, iar organele de control au dispus în consecință. Unii așa înțeleg să facă politică, prin șantaj, presiune, plângeri penale, reclamații pe la toate instituțiile statului, intoxicări media și manipulări în presă, în mediul online.

Am fost verificat de procurorii DNA pentru că nu am vrut să accept lucrări de mântuială pe drumurile publice. După ani de cercetări, stres, de atacuri ale adversarilor politici, am primit decizia de clasare pentru toate faptele de care am fost acuzat.

Am avut dosar penal și în urma unei reclamații făcute de penelistul Mihai Chirica. Și în acest caz dosarul a fost clasat.

În această perioadă, instituția pe care am onoarea să o conduc se află pur și simplu sub un asediu al instituțiilor de control, de cele mai multe ori la sesizarea adversarilor politici. Pentru ei dă bine în presă și în ochii oamenilor faptul că Popa este cercetat, îi ajută să pună etichete. Consideră că publicul larg nu face diferența dintre a fi cercetat penal, adică obiectul unui dosar și a fi urmărit penal, când apar indicii de vinovăție.

Denunț această campanie mizerabilă dusă împotriva mea și a familiei mele de adversari politici, de campanii agresive de presă duse de trusturi implicate direct în campania electorală.

În momentul în care am intrat în politică, mi-am asumat și astfel de atacuri, dar familia mea nu trebuie să sufere pentru că ministrul drujbar Costel Alexe vrea neapărat să fie președinte de Consiliu Județean.

Fac încă un apel la Costel Alexe. Chiar dacă nu este ieșean, trebuie să înțeleagă că Iașul este capitala culturală a României. Acum trebuie să încerce să se ridice la un alt nivel cultural, spiritual. El trebuie să vină în fața oamenilor cu decență, trebuie să explice de ce nu a făcut nimic pentru Iași pe parcursul a două mandate de deputat, de ce taie pădurile seculare ale Iașului și ale României!

Cu prietenie și considerație,

Maricel Popa,

Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.