anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă (P)

Scrisoare deschisă adresată președintelui Consiliului Județean Iași și al PSD Iași de către ieșeni (P)

GALERIE
MP
  • MP
- +

Domnule prim consilier județean, Maricel Popa,

Am luat act, cu profundă indignare, de scrisoarea adresată ieșenilor, în care încercați rușinos să denaturați adevărul și manipulați opinia publică în speranța că veți pasa responsabilitatea eșecului spitalului de campanie COVID.

Vorbiți cu nerușinare de faptul că ”În contextul crizei provocate de pandemia de Covid-19 am încercat să iau cele mai bune decizii pentru ieșeni, pentru comunitate, indiferent de cât de greu sau imposibil de realizat păreau”, dar ieșenii nu uită că, în plină criză medicală, când toată lumea vă atenționa asupra priorităților medicale, Maricel Popa și consilierii PSD Iași au alocat 2 milioane de lei din fondurile publice ale județului Iași pentru construcția unei săli de sport la Schitu Duca, un demers pur electoral, total inutil, disprețuind sănătatea oamenilor!

Ieșenii nu uită că, în timp ce în multe spitale din subordinea Consiliului Județean Iași sute de medici, asistente și personal auxiliar lucrau până la epuizare și se expuneau unor riscuri inimaginabile 24 de ore din 24 și își cumpărau materialele de protecție din banii de acasă, Maricel Popa și PSD Iași au luat cele mai bune decizii pentru clientela de partid și au direcționat fondurile publice pe criterii politice.

Din păcate, după 4 ani în fruntea Consiliului Județean Iași, ne arătați tuturor că nu ați înțeles mecanisme elementare de administrație publică și că ați irosit timpul, banii și speranțele ieșenilor îndatorând județul.

Dincolo de faptul că v-ați făcut de râs în toată lumea propunând un spital de campanie fără minime studii tehnice și un proiect serios în spate, fără fundație, iar președinții Consiliilor Județene din regiune și-au declinat susținerea, iată că acum și finanțarea sa este pusă în pericol datorită incompetenței pe care o patronați.

Deși Guvernul PNL a negociat cu Uniunea Europeană și a venit în sprijinul administrațiilor locale pentru a facilita amortizarea cheltuielilor cu gestionarea crizei Coronavirus și a publicat criteriile clare pentru eligibilitatea decontărilor, instituțiile care pot depune, precum și cheltuielile deductibile, v-ați ambiționat să aplicați printr-o instituție despre care știați din start că nu este eligibilă și iată decontarea a fost respinsă.

Ieșenii trebuie să știe că, în timp ce administrațiile responsabile din țară au urmărit interesul cetățeanului și au aplicat legal, tandemul Maricel Popa – Ionel Arsene s-a gândit să ocolească prevederile din ghidul de aplicare și să inventeze un artificiu prin care să poată cheltui nestingherit vreo 13 milioane de euro, pe care europenii să îi deconteze ulterior. O rețetă clasică brevetată de PSD în anii guvernării.

Nici în vremuri de criză medicală baronii hapsâni nu se opresc și iată că de virus te mai poți trata, dar de deturnarea fondurilor publice ba!

Pe final de mandat le-ați arătat tuturor ieșenilor că nu vă pasă de prioritățile județului și ați vrut să dați tun financiar înainte de plecare. Nu este de mirare din moment ce sfătuitorul dumneavoastră de taină și omul care se ocupă de fonduri europene în Consiliul Județean Iași este Gheorghe Nichita, nimeni altu decât cel care are o vastă experiență în deturnarea banilor europeni!

Prioritatea zero a unei administrației centrale sau locale trebuie să fie sănătatea oamenilor și nicidecum îndestularea clientelei de partid sub paravanul situației de urgență!

Costel Alexe,

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Preşedinte PNL Iaşi

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.