Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Scrisoare deschisă către prim-ministrul Florin Cîțu (P)

GALERIE
ostaficiuc_aprilie
  • ostaficiuc_aprilie
- +

Domnule prim ministru al României, cât timp mai aveți de gând să experimentați pe sănătatea românilor? Vă mai ajung scuzele? Nu credeți că e suficient tot ceea ce ați făcut până acum pentru sistemul de sănătate din România? Nu vă pune pe gânduri că oamenii mor cu zile în mandatul dumneavoastră? Nu vă alarmează că nimic nu se concretizează din marile dumneavoastră strategii și proiecte pe care ni le fluturați entuziasmat de la începutul mandatului? 

Carnagiul de la Piatra Neamț, criza de la "Matei Balș", prostiile în lanț de la Spitalul Foișor, dezastrul recent de la "Victor Babeș", blocajul de la Spitalul Lețcani, circul produs de ministrul dumneavoastră, Vlad Voiculescu, toate acestea poate că ar fi fost de ajuns pentru un politician cu coloană vertebrală să facă un pas în spate și să-și recunoască incompetența.

Nu s-a întâmplat așa! V-ați agățat și vă agățați de tuburile puterii cu disperarea cu care unii dintre compatrioții dumneavoastră se agață de tuburile de oxigen, într-o țară ce se sufocă pe zi ce trece... 

Din marele erou al alianței, menit să repare boacănele predecesorului Ludovic Orban, ați ajuns un simplu politruc lipit de funcție ca un copil de jucăriile sale. Lipsa de comunicare cu miniștrii, lipsa de reacție rapidă în cazul acestor tragedii, lipsa de fermitate în tot ceea ce inițiați arată cât se poate de clar că aici este vorba de neștiință, nepăsare și neputință. Nu aveți stofă de lider, nu de dumneavoastră are nevoie România în momentele de față... 

Aceasta este realitatea prezentului. Din păcate, trăim o adevărată dramă a sistemului sanitar, o dramă care se poate repeta oricând și care poate duce la pierderea de alte vieți omenești. De ce este nevoie să trecem periodic prin așa ceva? Oare nu am învățat nimic din toate acestea? De ce trebuie anchete peste anchete pentru a se evidenția ceea ce știe toată lumea?

Este inuman să tot cauți scuze, în vreme ce familiile celor decedați în paturile de ATI își plâng morții. Pe ei nu-i încălzesc scuzele celor din Guvern, scuze care nu ii mai aduc înapoi pe cei decedați.

Domnule premier, ar fi trebuit să plecați împreună cu ministrul Voiculescu și să lăsați România să respire! Nu aveți nici măcar capacitatea de a vă pune de acord cu propriii oameni dintr-un Guvern în care fiecare declară ce-l taie capul, bulversând și mai mult românii. Acest lucru arată cât se poate de clar că ne aflăm în mijlocul unui coșmar, un coșmar din care nu cred că ne vom putea trezi prea curând.

Spitalele românești au devenit adevărate bombe cu ceas, iar cei suferinzi parcă nu mai vor să le calce pragul. Aceasta este reforma sistemului sanitar promisă de acest guvern? Acestea sunt măsurile de îmbunătățire a sistemului? Din moment ce nu reușim nici măcar să ținem pasul la vaccinare cu alte state europene, situația este de-a dreptul dezastruoasă. 

Plecați acasă, domnule premier! Orice zi în plus la Guvern este pentru România o zi de doliu.

Marius Eugen OSTAFICIUC, președinte PSD Municipiul Iași, deputat

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri