Scrisoarea directorului demis de la ABA, Gabi Musteață: „Sunt atacat pe nedrept”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Scrisoarea directorului demis de la ABA, Gabi Musteață: „Sunt atacat pe nedrept”

GALERIE
musteata
  • musteata
- +

Inginerul Gabi Musteață, care și-a pierdut postul în toiul scandalului angajării unei chelnerițe la Apele Prut-Bârlad, a început să fie atacat pe diverse canale media după ce a făcut publice golăniile politice din cadrul instituției. Din acest motiv, el a luat poziție față de suita de minciuni apărută de adresa lui a și a familiei într-un ziar cunoscut publicului ieșean ca fiind unul de șantaj. ”Astăzi, 12 februarie,publicația „Bună ziua Iași” publică sub titlul „Gabriel Musteață și-a angajat toate rudele în compania pe care a condus-o!”, fără a mi se solicita un punct de vedere referitor la aceste aspecte”, a scris Gabi Musteață într-o scrisoare pe care v-o prezentăm în rândurile de mai jos:

În ziua în care am decis să vorbesc cu presa despre angajările pe pile la „Apele Române” eram conștient că mă iau la trântă cu niște oameni politici care au toate instrumentele la îndemână pentru se răzbuna pe mine. Mă așteptam inclusiv la atacuri dintr-o parte a presei, cu simpatii pentru anumite partide politice, dar nu știam că se poate ajunge atât de jos încât să se publice informații complet false despre mine și familia mea. Astăzi, 12 februarie,publicația „Bună ziua Iași” publică sub titlul „Gabriel Musteață și-a angajat toate rudele în compania pe care a condus-o!”, fără a mi se solicita un punct de vedere referitor la aceste aspecte. Articolul conține o mulțime de neadevăruri.

Prin urmare fac apel la presa de bună credință să mă ajute să restabilesc adevărul și să îmi fie reabilitată imaginea prin publicarea mesajului meu de mai jos:

Articolul „Gabriel Musteață și-a angajat toate rudele în compania pe care a condus-o!”, publicat de „Bună ziua Iași” este plin de informații false. Cea mai mare dintre ele e prezentă chiar în titlu. Gabriel Musteață NU a angajat (și nici promovat) vreuna din rudele sale la Apele Române. Să le luăm pe rând:

1. Eu mi-am cunoscut soția în 2002 când și eu, și ea aveam deja o carieră lungă în Apele Române, cariere de succes construite doar pe forțele noastre. Eu eram director Serviciul de Gospodărire a Apelor Galați iar ea era director economic ABA. Eu lucram deja de 7 ani în instituție iar soția de nouă ani. Nu e nicio ilegalitate sau vreo imoralitate să te îndrăgostești la locul de muncă și nici să te căsătorești cu o colegă de serviciu. Despre ce nepotism poate fi vorba dacă noi eram deja pe unele din cele mai înalte poziții în ierarhia instituției când ne-am cunoscut, unde am ajuns pe baza cunoștințelor și calificărilor noastre? Mai mult, cum să mă ajute soția în vreun fel pe mine în carieră dacă, după ce ne-am cunoscut, eu chiar am retrogradat în ierarhia instituție ajungând din director SGA, șef de birou, trecând și pe un salariu mai mic. Halal nepotism!

2.Eu nu am angajat nici pe altcineva din familie în instituție, nici măcar pe una din rudele la care face referire ziarul „Bună ziua Iași!”: cumnata, nepot etc. Nu aveam cum să-mi angajez cumnatele în 1973 și 1976, pe una la Stânca-Costești iar pe cealaltă la ABA pentru că eu la momentele acelea aveam doar vârstă de 3, respectiv 6 ani. Toată suita de rude menționate de ziar fac parte din familia lărgită a soției, au fost angajati înainte de a o cunoaște pe aceasta. Din cele șapte rude la care se face vorbire, șase nu mai lucrează în instituție de ani buni iar una e angajată pe post de șofer din 1998. Și după cum se poate constata, nu l-a ajutat  prea mult rudenia cu noi, timp de 22 de ani nereușit să avanseze în carieră, la fel cum au făcut alți șoferi renumiți în politica românească.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.