Se acoperă ultimele gropi din DJ 248A? Dosarul şefului CJ Maricel Popa, închis definitiv
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se acoperă ultimele gropi din DJ 248A? Dosarul şefului CJ Maricel Popa, închis definitiv

GALERIE
assfalt Maricel-Popa&Cornel-Branza
  • assfalt Maricel-Popa&Cornel-Branza
- +

În fapt, este vorba de respingerea unei contestaţii la soluţia anterioară a instanţei

A fost clasat definitiv dosarul în care şeful CJ, Maricel Popa, şi fostul director de la Drumuri Judeţene, Daniel Achiţei, erau cercetaţi pentru sistarea în mod abuziv a trei contracte ce aveau ca obiect întreţinerea drumurilor. De fapt, este vorba de respingerea contestaţiei pe care beneficiarul acelor contracte, Cornel Brînză prin firma sa, Ted Company, o depusese împotriva soluţiei iniţiale de clasare. Alături de cei vizaţi se află şi Ion Echimov, a cărui companie, Eky-Sam, preluase pachetul de lucrări de la Ted Construct. Echimov formulase, la rândul lui, plângere contra soluţiei de neurmărire penală a lui Brînză, dar şi aceasta a fost respinsă.
 
Amintim că sistarea asfaltării DJ 248A (Iaşi-Voineşti-Ţibăneşti), în toamna lui 2016, şi a contractului de deszăpezire din iarna 2016-2017 au fost principalele motive invocate de patronul Ted Company în reclamaţia depusă la Parchet. Cercetările au culminat cu descinderi ale anchetatorilor atât la CJ, cât şi la sediile Direcţiei drumurilor judeţene şi ale mai multor firme, acţiune urmată câteva luni mai târziu cu instituirea sechestrului asigurator împotriva lui Maricel Popa şi a lui Daniel Achiţei. Cei doi au scăpat de sechestru astă-primăvară, iar, alaltăieri, şi de suspiciunea de abuz în serviciu. 
Rămâne de văzut când vor fi asfaltaţi ultimii 2 km din DJ 248A, între Gârbeşti şi Glodenii Gândului, drum care din 2016, de când au fost sistate lucrările, a devenit impracticabil. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.