Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESĂ

Se amenajează spațiile verzi de la Palas Campus: peste 200 arbori, 7.000 arbuști și o grădină suspendată

GALERIE
Palas Campus_plantare copaci 01
  • Palas Campus_plantare copaci 01
- +

Elementul verde este o condiție esențială a unei dezvoltări sustenabile, pentru că are impact asupra mediului înconjurător și sănătății populației. Astfel, la Palas Campus a început plantarea a peste 200 arbori și a mai mult de 7.000 arbuști, iar la etajul 4 al unuia dintre corpurile clădirii se amenajează o terasă verde, unde angajații pot lucra sau se pot relaxa, bucurându-se de o perspectivă panoramică asupra orașului. Arhitectura spațiilor verzi este creată de o echipă mixtă de specialiști italieni și români cu o experiență vastă în design peisagistic și urban, iar plantele sunt aduse din serele italiene și aclimatizate la Iași.

Amenajarea peisagistică de la Palas Campus pune accent pe diversitatea naturală, pe crearea unei armonii vizuale cu arhitectura în stil modern-minimalist și va oferi beneficii ecologice. Pe cei peste 4.500 de mp de spații verzi a început plantarea a aproximativ 7.000 de arbuști și subarbuști, precum: liliac, călin, cununița miresei, magnolie, trandafiri, hortensii, margarete galbene, coada șoricelului, echinacea, crini, dar și alte specii. A început, în acest fel, să se contureze o „comunitate” de plante ce formează micro-habitate cu beneficii importante asupra ecosistemului, dar și asupra stării de bine a oamenilor ce vor lucra în proiect.

Un landscape ce aduce natura aproape de oameni

În completarea arbuștilor vin cei aproximativ 200 de arbori, pe care specialiștii horticoli îi plantează în această perioadă. Este vorba despre specii „exotice”, aduse din Italia și aclimatizate la Iași, cu vârste de peste 25 ani și cu o înălțime cuprinsă între 6 și 8 metri. Printre aceștia se numără: carpen, prun roșu, platan, arborele de gumă, arborele de fier Persan, arborele lui Iuda, dar și exemplare de tei, de peste 60 ani, de peste 10 metri înălțime și 10 tone greutate. Totodată, pe terasa de la etajul al patrulea al unuia dintre corpurile clădirii, se montează 2.000 mp de gazon adus din Slovacia, la care se adaugă copaci ce sunt integrați în jardiniere. De altfel, conceptul de amenajare peisagistică este construit în jurul ideii de socializare și include alei pietonale pentru plimbări, zone de întâlnire și spații de relaxare.

IULIUS continuă regenerarea urbană în centrul Iașului

Palas Campus este, la fel ca Palas Iași, un proiect de regenerare urbană, care, prin amplasarea sa, este gândit să revitalizeze o zonă centrală din Iași insuficient valorificată - Sf. Andrei. Imobilul, cu o suprafață construită de peste 86.000 mp, cuprinde 54.000 mp spații închiriabili office premium și 6.000 mp închiriabili de retail, iar proiectul avansează tot mai mult. Sustenabilitatea dezvoltării este susținută, pe lângă amenajările verzi, și de pistele de ciclism, ce vor avea o lungime de 650 de metri, dar și de spații de parcare pentru biciclete securizate, astfel încât Campusul să încurajeze mobilitatea cu mijloace alternative de transport. Cu același scop, vor fi amenajate vestiare și dușuri, un avantaj pentru cei care aleg să îmbine deplasarea cu sportul. Proiectul va beneficia și de un număr semnificativ de stații de încărcare pentru mașini electrice, iar Palas Campus, care este și cea mai mare clădire de birouri ca suprafață din afara capitalei, se află simultan în două procese de certificare – EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) și LEED.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri