Se apropie Ecotrophelia Iași 2024, competiția națională dedicată produselor alimentare inovative

marți, 28 mai 2024, 20:56
1 MIN
 Se apropie Ecotrophelia Iași 2024, competiția națională dedicată produselor alimentare inovative

Universitatea de Științele Vieții din Iași (USV), în parteneriat cu ASIAR, va găzdui Concursul Național ECOTROPHELIA România 2024 între 12 – 14 iunie, unde studenții vor concura pentru a crea produse alimentare inovative. 

Scopul concursului este să motiveze studenții să-și pună creativitatea la treabă pentru a dezvolta produse alimentare eco-inovative, de calitate, potrivite pentru consumul uman și respectuoase cu mediul înconjurător; participarea este deschisă tuturor studenților înscriși la programele de licență și masterat. În schimb, obiectivul ECOTROPHELIA este, de asemenea, să pregătească personal pentru industria alimentară europeană care să fie bine informat, să aibă o gândire ecologică și sustenabilă.

Juriul competiției va fi format din specialiști din industria alimentară, recunoscuți de organizatori drept persoane competente și independente. El va evalua echipele care iau parte la competiție folosind o grilă de evaluare și va înregistra notele pe fișa de evaluare. În plus, conform regulamentului, echipele care iau parte la etapa națională de la USV Iași trebuie să susțină o prezentare orală în limba engleză de maxim 15 minute, să prezinte juriului trei probe din produsul alimentar descris în dosar împreună cu ambalajul acestuia, probe ce vor fi apoi degustate de membrii juriului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii