anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Se aproviziona din frigiderul soţiei deşi avea ordin de restricţie

GALERIE
sot frigider sotie
 • sot frigider sotie
- +

Un ieşean a ajuns în faţa judecătorilor după ce a golit frigiderul fostei soţii. Pentru a-şi umple sacoşa cu mâncare, el a încălcat ordinul de protecţie emis împotriva sa. Rechizitoriul a fost completat şi cu o faptă de ameninţare, bărbatul fiind condamnat pentru amândouă.

În iunie anul trecut, magistraţii Judecătoriei au dispus evacuarea lui Adrian Mihai din locuinţa sa din Icuşeni timp de şase luni şi obligarea acestuia la menţinerea unei distanţe minime de 50 de metri faţă de fosta sa soţie. În plus, el a fost obligat la urmarea unui program de consiliere psihologică şi dezintoxicare. Bărbatul s-a mutat la sora sa, care locuieşte în acelaşi sat, la o distanţă de aproximativ 200 de metri. Pe 2 august, pe când A.M. se întorcea acasă, ea l-a văzut pe Mihai ieşind din casă cu o sacoşă plină. Femeia a constatat ulterior că bărbatul îi sustrăsese mai multe produse alimentare din frigider, dar a preferat să nu reclame încălcarea ordinului de protecţie.

Lucrurile au stat altfel la sfârşitul lui octombrie, când aflat în stare de ebrietate, Adrian Mihai a trecut prin faţa locuinţei fostei soţii, proferând injurii şi ameninţări şi provocând un scandal public. Auzind scandalul, femeia a ieşit din casă, însoţită de cei trei copii. Au ieşit şi rudele acesteia, care locuiau într-un alt imobil din aceeaşi curte. Cu toată lumea de faţă, Mihai s-a îndreptat către un stâlp de electricitate pe care era montat contorul locuinţei şi l-a lovit cu pumnii până a reuşit să-l distrugă. Încercările celor prezenţi de a-l imobiliza şi îndepărta din zonă au eşuat. Bărbatul s-a smuls din mâinile rudelor şi a intrat în curtea casei, ameninţându-şi fosta soţie cu moartea. Doar fiul de 19 ani al femeii a reuşit să-l liniştească şi să-l convingă să plece.

Audiat de procurori, Adrian Mihai a negat iniţial provocarea vreunui scandal afirmând că, dimpotrivă, fusese atacat fără motiv de o rudă a fostei soţii, care l-ar fi lovit cu pumnii. Îşi pierduse cunoştinţa, iar când şi-a revenit, dezorientat, a intrat din greşeală în curte. În faţa judecătorilor, el şi-a recunoscut fapta, beneficiind astfel de o pedeapsă mai uşoară.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat că o simplă amendă reprezintă o pedeapsă prea uşoară, dar şi că o condamnare la detenţie ar fi exagerată. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.