anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Se asfaltează drumul de la Ţibăneşti la Dagâţa

GALERIE
sfaltare
 • sfaltare
- +

Un segment de aproximativ 18 km de drum judeţean va fi asfaltat până la mijlocul verii, dacă licitaţia organizată în acest scop de DJADP va avea un câştigător. Acesta va trebui să toarne covoare bituminoase, să asigure scurgerea apelor pluviale şi să monteze elemente de siguranţă rutieră pe DJ 246, între Ţibăneşti şi Dagâţa (17,682 km). 

Anunţul licitaţiei adaugă şi un „supliment“ de 156 de metri situat pe DJ 248A, în localitatea Ţibăneşti. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la 12,26 milioane de lei. Ofertele, care pot fi depuse până pe 19 februarie, vor conta în proporţie de 60 la sută pentru componenta financiară şi 40 la sută pentru perioada de garanţie. Aceasta va acoperi între 12 şi 36 de luni, durata minimă fiind o condiţie de valabilitate a ofertei. Oferta câştigătoare urmează să fie anunţată cel mai târziu pe 19 mai.

de pământ, este modernizată cu bani alocaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Pe de altă parte, firma ieşeană Tehno Forest a obţinut contractul de amenajare a şase platforme de cântărire a autovehiculelor. Ele vor fi amplasate astfel: pe DJ 208, la ieşirea din Paşcani spre Suceava, respectiv la ieşirea din localitatea Lespezi spre Paşcani; pe DJ 248 la ieşirea din localitatea Dumbrava spre Vaslui, respectiv în Scânteia; pe DJ 282C la intrarea în Ţigănaşi dinspre Vlădeni; pe DJ 282 B, la ieşirea din Plugari spre Şipote. Termenul de finalizare a platformelor este de două luni. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.