Se cauta 100 de elevi cu nevoi speciale pentru burse de 600 lei

duminică, 01 mai 2011, 20:41
2 MIN
 Se cauta 100 de elevi cu nevoi speciale pentru burse de 600 lei

100 de elevi cu cerinte educationale speciale (CES) din judet vor primi timp de un an burse in cuantum lunar de 600 lei. Acestea vor fi acordate in cadrul proiectului "Cerinte Educationale Speciale pentru Toti – CESPeT", implementat de Universitatea "Al.I. Cuza" cu fonduri europene in valoare de 20.056.708 lei.

Parteneri in proiect sint VIA University College Danemarca si inspectoratele scolare din judetele Iasi, Botosani, Vaslui, Maramures, Mures si Braila. In total, pe parcursul a doi ani, vor primi burse 900 de elevi, dintre care 200 din Iasi.

"Beneficiarii burselor vor fi elevi cu intelect normal, dar care au dizabilitati locomotorii, de auz si de vedere, indiferent de virsta. Scopul acordarii acestor burse este sustinerea lor in scoala, pentru a-si putea continua studiile, dar si eventuala lor includere in scoli de masa", a precizat Monica Ioana Ciolan, responsabil cu promovarea proiectului.

Selectia beneficiarilor va avea loc la Iasi, in perioada 5-6 mai, in urma unei evaluari pe baza de teste de cunostinte si de personalitate si in urma intervievarii elevilor de catre expertii proiectului.

In acelasi interval se va face si selectia elevilor care vor primi cele 200 de burse acordate in cadrul proiectului "Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare" (SCAN). Acesta este implementat de Universitatea "Cuza" cu aceiasi parteneri, tot cu fonduri europene, in valoare de 20 miloane lei, cu scopul de a preveni abandonul scolar. "Cuantumul lunar al bursei va fi de 400 lei. La selectie vor participa elevi de clasa a VIII-a si a X-a, pentru a putea primi bursa in clasa a IX-a, respectiv  a XI-a", a precizat Alina Vornicu, responsabil cu promovarea proiectului SCAN. Ambele proiecte se vor desfasura pina in iulie 2013.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii