Se caută administrator judiciar pentru o mare firmă din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se caută administrator judiciar pentru o mare firmă din Iaşi

GALERIE
FORTUS04
  • FORTUS04
- +

La Fortus SA este numit deocamdată administrator provizoriu, respectiv BDO Business Restructuring.

 

Telenovela schimbării administratorilor judiciari de la Fortus continuă. Acţionarul majoritar de la fostul Combinat de Utilaj Greu, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, caută un nou administrator judiciar care să găsească soluţia optimă pentru problemele din companie. Săptămâna trecută, judecătorul sindic de la Târgu Mureş a admis că unul din practicienii în insolvenţă din vechiul consorţiu, ZRP Insolvency, se află în incompatibilitate şi a numit un nou administrator judiciar provizoriu, respectiv pe BDO Business Restructuring. Până pe 4 aprilie, AAAS încearcă să găsească, în baza unei cereri de oferte, o nouă echipă de practicieni, a opta dacă luăm în calcul şi actualul administrator provizoriu.

„AAAS nu prea a avut mână bună la administratorii judiciar până acum. De fiecare dată când a propus nu s-a terminat bine. Avem chiar un exemplu recent, ultima echipă formată din SMDA Mureş Insolvency şi ZRP Insolvency nici nu a apucat să fie confirmată oficial, sentinţa de numire nu este motivată încă, şi a şi plecat. Este tot mai grav ce se petrece în combinat”, a spus, ieri, Florin Rugină, mic acţionar la Fortus şi reprezentant al salariaţilor disponibilizaţi. Un practician în insolvenţă poate depune ofertă separat sau în echipă cu un alt practician, iar cuantumul onorariului nu trebuie să fie mai mare de 5% din valoarea sumelor recuperate şi distribuite creditorilor din tabelul definitiv de creanţe. Ofertanţii trebuie să depună o ofertă tehnică şi una financiară, fiecare din ele trebuind să atingă anumiţi indicatori care vor fi punctaţi, iar punctajul final va da câştigătorul selecţieid e oferte.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.