anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Se caută la Iași educatoare, învățătoare și voluntari pentru copiii veniți din Ucraina

GALERIE
twinkle star
 • twinkle star
- +

Ajutor oferit de Twinkle Star Iasi mamelor și copiilor care au venit din Ucraina. Aflați din postarea făcută pe Facebook de Ruxandra Bucevschi cum vor beneficia de ajutor refugiații luați în grijă de membrii centrului lingvistic.

"In lumina evenimentelor recente, Twinkle Star Iasi doreste sa vina in ajutorul mamelor si copiilor care au fugit din calea razboiului din Ucraina si s-au stabilit, pentru moment, in Iasi. Vom facilita functionarea unei Gradinite si a unui spatiu educativ in Iasi, pentru copiii refugiatilor din Ucraina.

Ce vom face:

 • Punem la dispozitie spatiu pentru desfasurarea activitatilor educative (30 de locuri gradinita si 30 de locuri scoala <clasele 1+2 si 3+4>) de luni pana vineri intre orele 8 - 12
 • Facilitam intalnirea dintre educatori si invatatori cu elevi ucraineni
 • Punem la dispozitie un spatiu destinat mamelor refugiate, unde acestea vor putea socializa cu alte persoane aflate in situatie similara (un grup de suport) si in acelasi timp vom incerca sa intermediem intalniri intre acestea si posibili angajatori.

Ce avem:

 • Spatiu
 • Materiale necesare desfasurarii activitatilor (fise, creioane colorate, markere, echipament tehnic, etc.)
 • Colaborare cu institutii de invatamant private si de stat pentru indrumare in cadrul procesului educativ

Avem nevoie de:

 • Educatoare si invatatoare din Ucraina dispuse sa le predea copiilor in limba materna (pentru inceput in mod voluntar)
 • Voluntari vorbitori de limba ucraineana pentru suport in cadrul procesului educativ (supraveghere copii, ajutor educator/invatator)
 • Optional un microbuz cu sofer care sa asigure transportul copiilor catre centrul educational
 • Voluntari (de preferat vorbitori romana/engleza si ucraineana) cu abilitati tehnice medii care sa le ofere mamelor support in editarea CV-urilor si consiliere in procesul de angajare (identificare oferte loc de munca, aplicare job etc.)

Daca esti dispus sa te implici in cadrul acestui proiect sau doresti sa beneficiezi de serviciile oferite, completeaza formularul care ti se potriveste:

Formular mame + copii: AICI

Formular educatoare si invatatoare: AICI

Formular voluntar: AICI

Contact: (doar WhatsApp) 0741.404.547", conform postării de pe Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.