Se caută soluţii într-o zonă cu un trafic de 20.000 de maşini pe zi la intrarea în Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Pasarele şi sensuri unice la Valea Lupului

Se caută soluţii într-o zonă cu un trafic de 20.000 de maşini pe zi la intrarea în Iași

GALERIE
trafic
  • trafic
- +

Circulaţia din zona Antibiotice a ajuns pe masa prefectului. Primăria comunei Valea Lupului a solicitat sprijinul Prefecturii pentru organizarea unei întâlniri în vederea luării unor măsuri privind înfiinţarea unor treceri de pietoni şi semaforizarea celor existente. În cursul întâlnirii organizate ieri la Prefectură, s-a discutat şi despre transformarea sensului giratoriu provizoriu din faţa sediului Antibiotice într-unul definitiv.

La discuţii au participat reprezentanţii primăriei Valea Lupului, Poliţiei Rutiere, Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri şi SC Antibiotice. “În urma discuţiilor purtate, urmează ca în perioada următoare SC Antibiotice SA să contracteze serviciile unui consultant care să realizeze un studiu prin care să fie propusă o soluţie în zona respectivă, soluţie care va fi supusă aprobării Poliţiei Rutiere şi DRDP. Soluţia adoptată trebuie să fie una care să răspundă atât nevoii de menţinere a fluidizării traficului, ţinând cont că vorbim despre un segment de drum parcurs zilnic de 20.000 de maşini, cât şi siguranţei pietronilor. Probabil, soluţia cea mai bună ar fi pasarelele pietonale, însă studiul care urmează a fi făcut o va stabili cu certitudine”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Proiectul iniţial prevedea ca în zona Antibiotice să fie montate separatoare de sens şi în apropierea sensului giratoriu, iar studiul menţionat de prefect ar trebuit să identifice soluţii acceptate atât de societate, cât şi de pietoni, poliţie şi primăria Valea Lupului, până la preluarea tronsonului de drum de către Primăria Iaşi.

Discuţiile de ieri au vizat şi amenajarea sensului giratoriu din dreptul Black Sea, unde sensul giratoriu ar fi trebuit amenajat încă din luna iulie. Termenul a fost decalat, darea în folosinţă a sensului giratoriu urmând să aibă loc până la sfârşitul lunii viitoare. “Am cerut DRDP clarificări cu privire la situaţia sensului giratoriu de la Black Sea, unde am sesizat nerespectarea termenului de finalizare anunţat iniţial. Lucrările de acolo sunt realizate de acest operator economic, care a solicitat prelungirea termenului de execuţie până la sfârşitul lunii septembrie, având în vedere o serie de dificultăţi întâmpinate în procurarea unor materiale”, a precizat prefectul. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.