Se caută un director pentru parcurile industriale din Miroslava
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se caută un director pentru parcurile industriale din Miroslava

GALERIE
dorel codina d
  • dorel codina d
- +

Parcurile industriale din Miroslava au rămas fără director. Dorel Codină, cel care a condus timp de cinci ani destinele acestui proiect, a demisionat ieri. Fostul director ne-a declarat că vrea să se întoarcă în mediul privat. 

Consiliul Local (CL) Miroslava s-a reunit ieri într-o şedinţă extraordinară pentru a iniţia demersurile în sensul preluării funcţiei de către o altă persoană: adunarea generală a acţionarilor a societăţii Miroslava Park Industrial SRL a fost mandatată să propună un administrator provizoriu. Primarul din Miroslava, Dan Niţă, nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a-şi exprima un punct de vedere. „Conduc de cinci ani Parcul Industrial Miroslava, atunci când am preluat în administrare câteva zeci de hectare de teren pline de bălării. În prezent, Parcul Industrial Miroslava a ajuns să fie parcul industrial cu una dintre cele mai mari rate de creştere din România. Am reuşit să aducem în zonă zeci de investitori de calibru, investiţii care vor ajunge la aproximativ 200 milioane euro şi care vor genera câteva mii de noi locuri de muncă. Pot spune că las în urmă o instituţie stabilă, puternică, cu o bună imagine şi reputaţie publică şi, mai ales, cu potenţial de creştere imens”, a declarat Dorel Codină.

Citește și: Investitorii stau la coadă la Miroslava. 200 milioane de euro atraşi de parcul industrial

Cele două parcuri industriale din Miroslava au o suprafaţă însumată de peste 70 hectare. Parcul I, amplasat lângă Delphi pe un teren de 46 ha, are peste 60 de rezidenţi: unele investiţii au fost finalizate, în timp ce altele sunt în derulare. La Parcul II, situat pe un teren de 25 ha în spatele fabricii Antibiotice, este, deocamdată un singur rezident: Mennekes, producător german din industria automotive care a construit o fabrică şi are planuri pentru încă o unitate de producţie. „Mă bucură că există iniţiativă pentru a se dezvolta noi parcuri industriale în Iaşi pentru că, cu o gândire antreprenorială şi un management agil şi proactiv, Iaşul poate atrage investiţii importante în următorii ani”, a spus Codină, cu referire la planurile Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi de a amenaja parcuri pe raza mai multor localităţi din judeţul Iaşi. „În ce mă priveşte, voi lua o scurtă pauză şi, cel mai probabil, mă voi întoarce în mediul privat, în zona de consultanţă pentru management şi dezvoltare. Voi pune în practică expertiza şi experienţa pe care o am pentru a ajuta companii şi, de ce nu, chiar instituţii, să crească şi să se dezvolte”, a conchis fostul director al parcurilor industriale din Miroslava. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.