Se cere pedeapsa cu moartea pentru criminalul cu păr portocaliu de la cinema
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se cere pedeapsa cu moartea pentru criminalul cu păr portocaliu de la cinema

GALERIE
James Holmes
  • James Holmes
- +

Bărbatul care a ucis 12 persoane şi a rănit alte 70 când a deschis focul într-un cinematograf din statul american Colorado, în iulie 2012, a fost găsit vinovat de omucidere, iar procurorii cer pedeapsa cu moartea.

James Holmes, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit vinovat de 24 de capete de acuzare de crimă şi multiple acuzaţii de tentativă de crimă, pentru masacrul de la un cinematograf din oraşul Aurora, unde avea loc o premieră a filmului Batman.

Bărbatul a pledat nevinovat pe motiv că ar fi bolnav mintal, iar avocatul său a afirmat că suferă de schizofrenie, dar juriul format din nouă femei şi trei bărbaţi a respins această scuză. Procurorii au anunţat că vor cere pedeapsa cu moartea împotriva lui.

Holmes, care nu avea antecedente penale, a intrat în cinematograful în care se aflau 400 de oameni, îmbrăcat în negru şi având asupra sa trei arme de foc, potrivit datelor prezentate în cadrul procesului ce a durat 49 de zile.

Printre victimele sale figurează un bărbat care împlinea 27 de ani, o persoană care supravieţuise unui atac armat la un centru comercial din Toronto şi o fetiţă de şase ani a cărei mamă a fost paralizată în urma atacului.

Apărarea sa a chemat la proces psihiatri care au conchis că Holmes era psihotic şi nu avea discernământ. Însă doi doctori chemaţi de acuzare au apreciat că indiferent de starea mentală a lui Holmes, acesta ştia că ceea ce face este greşit.

Acuzarea a argumentat că pregătirile detaliate ale acuzatului, inclusiv amplasarea unor explozibili în apartamentul său, arată că acesta era conştient. Judecătorul a precizat că decizia privind sentinţa lui Holmes ar putea dura toată vara.

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.