Se conturează primul parc industrial din afara Miroslavei. 18 hectare la Lețcani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se conturează primul parc industrial din afara Miroslavei. 18 hectare la Lețcani

GALERIE
industrial-park-letcani
  • industrial-park-letcani
- +

A fost scos la licitaţie proiectul de execuţie a amenajărilor la Industrial Park Leţcani.

Pe o suprafaţă de 18,6 hectare, amplasată la intrarea în localitatea Leţcani, pe DN 28/ E 583, va funcţiona din 2023 Industrial Park. Iniţiat încă din vremea mandatului lui Constantin Simirad, proiectul a stagnat de la plecarea ultimului preşedinte liberal al Consiliului Judeţean. Schimbarea de gardă din urma alegerilor locale de anul trecut a permis reluarea investiţiei.

Ieri a fost lansată licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări de amenajare a perimetrului unde va funcţiona parcul industrial. Potrivit Caietului de sarcini, urmează să fie înălţat terenul - care în acest moment are o cotă mai joasă decât tot ce este în jur, vor fi construite căi de acces şi reţele de utilităţi. Întreaga suprafaţă va fi împrejmuită, iar prima incintă ridicată aici va fi administraţia parcului, o clădire cu două sau trei niveluri. În acest moment, sunt în curs lucrările de eliberare a amplasamentului de cele două linii de medie tensiune care îl traversează.

Amintim că, în mandatul trecut, abia-abia au fost alocate 592 de mii de lei pentru mutarea stâlpilor existenţi aici. Investiţia a stagnat, spre profunda nemulţumire a opoziţiei liberale de atunci.

Iniţial, terenul pe care se preconizează construirea facilităţilor măsura 30 de hectare. Proiectul autostrăzii A8 prevede însă la Leţcani o bretea de legătură cu şoseaua Iaşi-Tg. Frumos şi o bază de mentenanţă care se suprapun parţial cu amplasamentul iniţial al parcului. În consecinţă, deşi studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii este în curs de actualizare, iar proiectul tehnic urmează să fie realizat anul viitor, suprafaţa Industrial Park a fost micşorată definitiv la 18,6 hectare.

Valoarea estimată de la care porneşte licitaţia lansată ieri este de 15,67 milioane de lei. Termenul de înscriere a ofertanţilor este 17 iunie, iar anunţarea câştigătorului va fi făcută cel mai târziu la toamnă. Termenul de finalizare a contractului este 24 de luni, urmat de o perioadă de garanţie de 3 ani.

Pe lângă parcul (în amenajare) de la Leţcani şi cele două (funcţionale) de la Miroslava, sunt în proiect amplasamente similare la Holboca, Dumeşti, Deleni şi Podu Iloaiei.

„Preziceam acum doi ani un viitor parc industrial la Dumeşti, iată că acest proiect a demarat. Mai mult, întrevăd în vecinătatea parcului industrial de la Leţcani o poziţie foarte bună în comuna Rediu cu acces la DJ 248B, între Breazu, Horleşti şi Bogonos“, ne-a spus Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor PNL din Consiliul Judeţean.

De altfel, administraţia liberală instalată la CJ şi-a luat un angajament ferm de dezvoltare a parcurilor industriale în judeţ, iar în această direcţie lucrurile au mers bine până acum.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.