Se face comisie de anchetă la județ pentru spitalul de la Lețcani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se face comisie de anchetă la județ pentru spitalul de la Lețcani

GALERIE
sedinta cj iasi
  • sedinta cj iasi
- +

Consilierii judeţeni vor avea 42 de proiecte pe ordinea de zi a şedinţei de plen programată pentru mâine. Printre primele propuneri se află cea de înfiinţare a unei „Comisii speciale de analiză şi verificare a situaţiei obiectivului de investiţii «Spitalul mobil Covid-19 Regiunea Nord-Est România»“.

Unitatea instalată la Leţcani este închisă de la mijlocul lunii ianuarie, iar cei şapte membri ai comisiei vor avea o lună la dispoziţie ca să verifice aspectele ce ţin de activităţile desfăşurate în cursul anilor 2020-2021 de către Asociaţia Euronest, proprietarul spitalului, pentru implementarea, punerea în funcţiune şi utilizarea acestuia.

Aleşii judeţului se vor pronunţa apoi asupra organigramelor Spitalelor de Copii şi Pneumo, după care vor trece la capitolul drumuri.

Ei urmează să aprobe plăţi urgente de peste 15,5 milioane de lei în lipsa bugetului pe anul în curs, pentru lucrările de investiţii făcute până acum la drumurile judeţene, inclusiv pentru cele de pe Axa rutieră Iaşi-Suceava. Totodată, consilierii vor da undă verde începerii lucrărilor de modernizare a DJ 249A între Holboca şi Bosia (9 km), finanţate din fonduri europene.

Pe partea culturală, ordinea de zi cuprinde iniţierea demersurilor pentru restaurarea şi consolidarea ansamblului Mănăstirii Miclăuşeni (castelul, parcul şi biserica) pe bani europeni şi achiziţionarea de dotări suplimentare necesare amenajării Muzeului Pogromului în incinta Casei Muzeelor.

În fine, Aeroportul este prezent cu două proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Primul corectează sumele necesare construirii gardului perimetral de protecţie şi achiziţionării unor echipamente de securitate, inclusiv o ambulanţă şi o autospecială de pompieri. Al doilea proiect revine de asemenea asupra unuia adoptat anterior, prin renunţarea la unul dintre cele trei echipamente de lucru pe pistă din cauza scăderii încasărilor pe fondul pandemiei.

Două proiecte adăugate după publicarea ordinii de zi se referă la solicitările venite din partea administraţiilor locale din Podu Iloaiei, Dumeşti şi Deleni, de trecere în domeniul public al judeţului a unor suprafeţe de teren pentru construirea de parcuri industriale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.