anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

COMUNICAT DE PRESA

Se face foc de artificii? Ce restricţii anunţă Primăria pentru „Sărbătorile Iaşului”

GALERIE
artificii iasi palat
 • artificii iasi palat
- +

În cursul dimineții de miercuri, 6 octombrie 2021, Instituția Prefectului - Județul Iași a organizat și găzduit o ședință de lucru pentru luarea unor măsuri de ordine și siguranță publică, dar și de protecție sanitară în perioada Sărbătorilor Iașului și a manifestărilor dedicate Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva (joi, 14 octombrie 2021). 

Au participat reprezentanții conducerilor instituțiilor implicate: Primăria Municipiului Iași, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Serviciul de Ambulanță Județean Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Poliția Locală Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Iași, Consiliul Județean Iași etc.

Principalele măsuri luate în ședința operativă de marți, 6 octombrie 2021, și care completează deciziile luate în ședința de luni, 5 octombrie 2021, a Consiliului Local al Municipiului Iași sunt:

•        Manifestările laice organizate de Primăria Municipiului Iași vor avea loc de luni, 11 octombrie 2021, până vineri, 15 octombrie 2021, la ora 20.00 (când intră în vigoare carantina de noapte, potrivit reglementărilor actuale).

•        Ținând cont de evoluția numărului de infectări în Municipiul Iași și de ultimele prevederi legale pentru combaterea pandemiei, toți participanții la pelerinaj trebuie să poarte în permanență mască de protecție care să acopere nasul și gura pe toată durata manifestărilor. Primăria Municipiului Iași și Mitropolia Moldovei și Bucovinei vor pune la dispoziția pelerinilor substanțe dezinfectante pentru mâini, vor lua măsuri de distanțare fizică și vor igieniza și dezinfecta periodic zonele de contact.

•        Circulația rutieră în zona centrală va suferi modificări și restricții începând de miercuri, 13 octombrie 2021, pentru a fi adaptată zonelor de pelerinaj. Deciziile punctuale vor fi anunțate în perioada imediat următoare.

•        Nu vor mai fi organizate evenimente cu risc epidemiologic crescut, precum Sărbătoarea Vinului, Parcul de distracții, competițiile sportive, Seara Valorilor și concertul tradițional. Vineri, 15 octombrie 2021, ar putea fi organizat doar focul de artificii.

•        Municipalitatea va organiza doar Târgul de Blănuri (pe o suprafață sporită în zona Hala Centrală - strada Costache Negri) și Târgul Meșteșugarilor (pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt), cu un număr mai restrâns de participanți și în condiții stricte de protecție sanitară. Comercianții sunt obligați să poarte mască de protecție, să pună la dispoziția clienților dezinfectanți pentru mâini și să igienizeze și dezinfecteze zonele închiriate. În cazul produselor alimentare, acestea trebuie să fie acoperite cu folie alimentară transparentă și să fie servite cu mănuși de protecție. Nerespectarea acestor reguli atrage desfacerea imediată a contractului încheiat cu municipalitatea.

•        Joi, 14 octombrie 2021, Masa Pelerinilor va fi organizată în condiții speciale, în sensul împărțirii către pelerini a unor pachete de alimente sigilate. Distribuirea va fi făcută de către voluntari care vor purta mască și mănuși de protecție.

•        Pe traseul pelerinilor vor fi montate corturi, la care personal medical va acorda primul ajutor și va face controale și recomandări de specialitate.

•        Pe traseul pelerinilor și în apropierea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Primăria Municipiului Iași va monta ecrane pe care vor fi transmise imagini din timpul pelerinajului, inclusiv Sfânta Liturghie din 14 octombrie 2021.

•        Primăria Municipiului Iași va identifica zone pentru parcarea eventualelor autocare cu pelerini, astfel încât să fie evitată aglomerația și să fie respectate normele de protecție sanitară și distanțare fizică.

•        Primăria Municipiului Iași face apel la organizațiile neguvernamentale, în particular Crucea Roșie - Filiala Iași și Serviciul Voluntar de Ambulanță, să sprijine prin voluntari manifestările.

•        Municipalitatea va monta toalete ecologice pe traseul pelerinilor și va asigura salubrizarea permanentă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.