Se încheie o eră: directorul de la „Spiridon“ şi-a prezentat bilanţul roz bombon
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se încheie o eră: directorul de la „Spiridon“ şi-a prezentat bilanţul roz bombon

GALERIE
Ioan Barliba(2)
  • Ioan Barliba(2)
- +

Economistul Ioan Bârliba şi-a încheiat „socotelile“ cu Spitalul „Sfântul Spiridon“. Ultimul mandat de manager al lui Bârliba s-a încheiat în luna mai, după împlinirea a trei ani de la câştigarea concursului organizat în mai 2014, si dupa 10 ani de cand se afla la conducerea unitatii..  

 

În prezent, Ioan Bârliba conduce Spitalul „Sfântul Spiridon“ în baza unui act adiţional prin care contractul de management a fost prelungit cu încă şase luni, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului. „Prin actul adi­ţional s-a prelungit perioada de management cu încă şase luni, până la organizarea unui concurs. În ultimul plan de management mi-am asumat 16 obiective care au fost îndeplinite“, a arătat ec. Ioan Bârliba. 

Realizările managerului din ultimii trei ani

Reabilitarea clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ este cel mai discutabil proiect al actualei conduceri: a fost asumat de Bârliba în timpul celui de-al doilea mandat şi nefinalizat complet nici în timpul celui de-al treilea mandat. Lucrările de reabilitare au început în urmă cu cinci ani, în 2012, s-au încheiat în 2017, dar cu toate astea, din lipsă de dotare, clinica încă funcţionează în condiţii improprii. Într-un răspuns oferit „Ziarului de Iaşi“ de Ministerul Sănătăţii, în 2016, se arată că spaţiul actual al clinicii nu respectă cel puţin şapte cerinţe şi că funcţionează în baza unei autorizaţii sanitare provizorii. Până la dotarea noului spaţiu cu aparatură modernă, clinica de chirurgie plastică funcţionează îngrămădită între clinicile BMF, ORL şi Oftalmologie. Totuşi, ma­na­gerul susţine că finalizarea clinicii de chirurgie plastică este un obiectiv pe care l-a îndeplinit, chiar dacă spaţiul nu este dat în folosinţa pacienţilor. „Obiectivul meu a fost, citez, «finalizarea lucrărilor de consolidare şi amenajare a clinicii de chi­rurgie plastică», ceea ce s-a şi întâmplat. Lucrările propriu-zise sunt terminate, instalaţia de oxigen şi climatizarea sunt, de asemenea, terminate. Clinica este gata, dar în aşteptarea dispozitivelor medicale. Dotarea ei cu aparatură corespunzătoare se va face în baza unui proiect comun în care sunt incluse trei unităţi medicale din ţară şi care a fost depus la Ministerul Sănătăţii pentru accesarea unor fonduri de la Banca Mondială. Din informaţiile pe care le am, procedura de achiziţie va fi demarată în iulie - august“, a precizat directorul.

Într-un scurt bilanţ al ultimilor trei ani la conducerea Spitalului „Sfântul Spiridon“, Bârliba a mai punctat finali­zarea proiectului de reabilitare şi moder­nizare a Unităţii de Primire Urgenţe, dotarea unităţii medicale cu instalaţii pentru neutralizarea deşeurilor toxice, completarea echipei medicale cu 270 de asistenţi medicali, respectiv cu 42 de medici, achiziţionarea unui CT şi a unui RMN, elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru reabilitarea ambulatoriului cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi de la Primăria Iaşi. De asemenea, managerul este de părere că, prin construirea pasarelei care leagă UPU de clinica de cardiologie, a contribuit la limitarea transportului pacien­ţilor, pe targă, prin curte. Spitalul „Sfântul Spiridon“ a fost condus în ultimii 10 ani de economistul Ioan Bârliba. Managerul a obţinut trei mandate succesive la condu­cerea spitalului, şi nu mai poate participa la concursul care va fi organizat pentru ocuparea acestui post.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

Dan CONSTANTIN

Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

Cert este că piaţa asigurărilor nu este supravegheată în nici un fel, iar salariile lor babane sunt plătite din poliţele noastre, ale tuturor.

Filmuletul zilei

opinii

Irimia. Florin Irimia

Codrin Liviu CUȚITARU

Irimia. Florin Irimia

„Cazul” prezenţei prozatorului Florin Irimia pe lista de „activitate ştiinţifică zero” a Universităţii din Iaşi îmi demonstrează clar nebunia în care s-a ajuns cu „scientometria”. Acest monstru e pe cale să anuleze diversitatea şi bogăţia experienţei intelectuale, care ar trebui să stea la temelia vieţii universitare. Este noul „nazism” academic şi nu greşesc deloc emiţând o asemenea comparaţie.

Câteva date statistice recente (I)

George ŢURCĂNAŞU

Câteva date statistice recente (I)

În plan regional, cele opt judeţe ale Moldovei au coborât sub 4 milioane de locuitori, involuţia demografică având valori peste media naţională (-9 la mie). Alături de judeţul Iaşi, doar Suceava are un declin inferior mediei naţionale (-6,4 la mie). Toate celelalte judeţe au pierdut între 11,2 şi 13,8 la mie din populaţie.

Minciuna de aur

Bogdan ILIESCU

Minciuna de aur

„A lie told often enough becomes the truth.” (O minciună spusă suficient de des devine adevărul.) Vladimir Lenin

pulspulspuls

E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

Nu ştim dacă ştiţi, dar, pe lângă un fin analist cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, amicul nostru Archibald Tănase este şi un vechi şi încercat şofer în traficul infernal din Iaşi. 

Caricatura zilei

DNA

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.